SEYDİŞEHİR İHH’DAN DOĞU TÜRKİSTANDAKİ ZULME TEPKİ! (VİDEOLU)

Güncel 09.12.2022 - 14:20, Güncelleme: 09.12.2022 - 14:20
 

SEYDİŞEHİR İHH’DAN DOĞU TÜRKİSTANDAKİ ZULME TEPKİ! (VİDEOLU)

Seydişehir Genç İHH, Doğu Türkistan Türklerine yapılan zulme tepki gösterdi.

Doğu Türkistan’da 21 katlı binada çıkan yangın sonrasında Çin’in tam kapanma politikası nedeniyle kaldıkları binadan çıkamayan 44 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerin arasında büyük bir bölümü Doğu Türkistanlı Türk ve çocuklardı. Çin’de Doğu Türkistanlılara yıllardır süren sistematik zulme ve çıkan yangında Çin Devletinin katliama varan davranışına Seydişehir İHH tarafından basın açıklaması yapıldı. Cuma namazına müteakiben Muallimhane Caminde yapılan basın açıklamasına İHH Seydişehir yetkilisi Ali Demirel’in yanı sıra cami cemaati de hazır bulundu. Katılımda gençlerin çoğunluğu dikkat çekti. Muallimhane Cami önündeki basın açıklamasına katılan vatandaşlar sloganlarla Doğu Türkistan’daki zulme tepki gösterdiler. Basın açıklaması Doğu Türkistan’da zulüm altında ölen kardeşlerimizin ruhuna okunan Fatiha ile sona erdi. Yapılan Basın Açıklamasında: “İslam dünyası ve bu coğrafyada bulunan medya kuruluşları, Doğu Türkistan toplama kamplarına gereken ilgiyi göstermenin çok uzağındadır. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da mazlumların yanında kalmaya devam edeceğiz!”        
Seydişehir Genç İHH, Doğu Türkistan Türklerine yapılan zulme tepki gösterdi.

Doğu Türkistan’da 21 katlı binada çıkan yangın sonrasında Çin’in tam kapanma politikası nedeniyle kaldıkları binadan çıkamayan 44 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerin arasında büyük bir bölümü Doğu Türkistanlı Türk ve çocuklardı.

Çin’de Doğu Türkistanlılara yıllardır süren sistematik zulme ve çıkan yangında Çin Devletinin katliama varan davranışına Seydişehir İHH tarafından basın açıklaması yapıldı.

Cuma namazına müteakiben Muallimhane Caminde yapılan basın açıklamasına İHH Seydişehir yetkilisi Ali Demirel’in yanı sıra cami cemaati de hazır bulundu. Katılımda gençlerin çoğunluğu dikkat çekti.

Muallimhane Cami önündeki basın açıklamasına katılan vatandaşlar sloganlarla Doğu Türkistan’daki zulme tepki gösterdiler.

Basın açıklaması Doğu Türkistan’da zulüm altında ölen kardeşlerimizin ruhuna okunan Fatiha ile sona erdi.

Yapılan Basın Açıklamasında: “İslam dünyası ve bu coğrafyada bulunan medya kuruluşları, Doğu Türkistan toplama kamplarına gereken ilgiyi göstermenin çok uzağındadır.

Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da mazlumların yanında kalmaya devam edeceğiz!”

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.