SEYDİŞEHİR KYK?DAN LİDERLİK SEMİNERİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2014 - 02:12, Güncelleme: 01.11.2014 - 02:12
 

SEYDİŞEHİR KYK?DAN LİDERLİK SEMİNERİ

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Liderlik seminerlerinden ilki olan ?Kalbin Fethi: Güven? adlı konferans verildi.

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Liderlik seminerlerinden ilki olan ‘Kalbin Fethi: Güven’ adlı konferans verildi. Konferans Salonundaki programa yurt yönetiminin ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra  KYK Konya Bölge Müdürlüğü Yurt İşletme Şefi Şevket Uymaz, Konuşmacı Uludağ Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç Dr. Ahmet Albayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kurt,Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Akademisyen Murat Parıltı katıldı. Seydişehir KYK’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi YURTKUR Liderlik Seminerlerinden ilki olan “Kalbin Fethi: Güven“ adlı konferansı gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi AD Öğretim Üyesi Doç Dr. Ahmet Albayrak, güveni oluşturan unsurların hizmet, sevgi, empati ve takım ruhu olduğunu söyledi. Her fırsatta gençlerle buluşmayı önemsiyorum diyen Konuşmacı Doç Dr. Albayrak “gençlerdeki yaşam potansiyelinden dolayı gençlerin hayata bakış açılarını yakalamak istiyorum, genç demek hazine demektir.Bu yüzdende gençlerle buluşmayı önemsiyorum. “ diyerek gençliğin önemine vurgu yaptı. Niçin liderlik seminerleri sorusunu soran Albayrak “günlük hayatta takım lideri, iş, kamusal alan ve siyasi liderlik gibi çok farklı alanlarda liderlik türleri ile karşı karşıyayız. Lider olma potansiyelindeki kırılmada güvendir.Güvenin 3 temel prensibi vardır. Bunlarda; sabır, anlama ve anlaşılmadır.. Güven kaybı sevgi motifini de negatif zemine oturtur. Güven özgüveni destekler oda başarıyı getirir. Bunun için çevremize güvenmeyi bileceğiz, mutlu olacağız ve başarılı olacağız.” Şeklinde konuştu. Doç. Dr. Albayrak konuşmasını ünlü Felsefeci Osho’nun “Kim seni bütünüyle, koşulsuzca kabul ederse değişmeye başlarsın. Onun kabulü sana böyle bir cesaret verir. Olduğun gibi kabul edilmen seni bütünleştirir, seni kendine güvenli kılar, seni kendin gibi hissettirir. O zaman beklentileri yerine getirmene gerek yoktur, sen olabilirsin. Bu yüzden sevgi bu kadar besleyicidir.” Sözüyle tamamladı. Program sonunda yurt yönetimi tarafından tüm katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı.
Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Liderlik seminerlerinden ilki olan ?Kalbin Fethi: Güven? adlı konferans verildi.

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Liderlik seminerlerinden ilki olan ‘Kalbin Fethi: Güven’ adlı konferans verildi.

Konferans Salonundaki programa yurt yönetiminin ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra  KYK Konya Bölge Müdürlüğü Yurt İşletme Şefi Şevket Uymaz, Konuşmacı Uludağ Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç Dr. Ahmet Albayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kurt,Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Akademisyen Murat Parıltı katıldı.

Seydişehir KYK’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi YURTKUR Liderlik Seminerlerinden ilki olan “Kalbin Fethi: Güven“ adlı konferansı gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi AD Öğretim Üyesi Doç Dr. Ahmet Albayrak, güveni oluşturan unsurların hizmet, sevgi, empati ve takım ruhu olduğunu söyledi.

Her fırsatta gençlerle buluşmayı önemsiyorum diyen Konuşmacı Doç Dr. Albayrak “gençlerdeki yaşam potansiyelinden dolayı gençlerin hayata bakış açılarını yakalamak istiyorum, genç demek hazine demektir.Bu yüzdende gençlerle buluşmayı önemsiyorum. “ diyerek gençliğin önemine vurgu yaptı.

Niçin liderlik seminerleri sorusunu soran Albayrak “günlük hayatta takım lideri, iş, kamusal alan ve siyasi liderlik gibi çok farklı alanlarda liderlik türleri ile karşı karşıyayız. Lider olma potansiyelindeki kırılmada güvendir.Güvenin 3 temel prensibi vardır. Bunlarda; sabır, anlama ve anlaşılmadır.. Güven kaybı sevgi motifini de negatif zemine oturtur. Güven özgüveni destekler oda başarıyı getirir. Bunun için çevremize güvenmeyi bileceğiz, mutlu olacağız ve başarılı olacağız.” Şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Albayrak konuşmasını ünlü Felsefeci Osho’nun “Kim seni bütünüyle, koşulsuzca kabul ederse değişmeye başlarsın. Onun kabulü sana böyle bir cesaret verir. Olduğun gibi kabul edilmen seni bütünleştirir, seni kendine güvenli kılar, seni kendin gibi hissettirir. O zaman beklentileri yerine getirmene gerek yoktur, sen olabilirsin. Bu yüzden sevgi bu kadar besleyicidir.” Sözüyle tamamladı.

Program sonunda yurt yönetimi tarafından tüm katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.