Seydişehir Nuzumla Dokumaları Coğrafi İşaret Yolunda

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.11.2023 - 14:58, Güncelleme: 18.11.2023 - 17:05
 

Seydişehir Nuzumla Dokumaları Coğrafi İşaret Yolunda

Seydişehir Nuzumla kilimleri coğrafi işaret yolunda

Seydişehir Kaymakamlığı Proje koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Nuzumla dokuma ürün gurubu coğrafi işaret-tescil başvurusu tamamlandı, sonucu bekleniyor. Konu ile ilgili bilgi veren Seydişehir Kaymakamlığı Proje koordinatörü Serap Caymaz; ’Bir kalite ve aitlik işareti haline gelmiş yer adlarının coğrafi işaret veya geleneksel ürün adı olarak koruma altına alınması yöre halkının menfaatlerinin korunması açısından büyük fayda sağlamaktadır. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nuzumla- Der (Yaylacık Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) katkılarıyla Seydişehir Kaymakamlığımız tarafından” Nuzumla Dokuma” ürün grubunda Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret- Tescil başvurusunda bulunulmuştur.  Asırlar öncesine kadar Yaylacık (Nuzumla) kırsalındaki kadınlarımız tarafından evlerinin altındaki el dokuma tezgahlarında üretilen ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan “Nuzumla Dokuma” ürün grubumuzun Türkiye'de ve dünyada markalaşarak ilçemiz halkına ekonomik katkı sağlaması amaçlanmaktadır. İlçemiz insanının ve gelecek kuşaklarımızın ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyelini ve bilinirliğini artırma adına başvurumuz tamamlanmıştır. Fayda sağlayıcı gelişmeler yaşanmasını ümit ediyoruz. ’dedi. Proje başvurusu süreci içinde Selçuk üniversitesi güzel sanatlar fakültesinden Prof.Dr. Meral Akan projeyi destek Nuzumla dokuma kültürü başlıklı makalesi aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.toroslargazetesi.com.tr/nuzumla-dokuma-kulturu-17002-haberi
Seydişehir Nuzumla kilimleri coğrafi işaret yolunda


Seydişehir Kaymakamlığı Proje koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Nuzumla dokuma ürün gurubu coğrafi işaret-tescil başvurusu tamamlandı, sonucu bekleniyor.
Konu ile ilgili bilgi veren Seydişehir Kaymakamlığı Proje koordinatörü Serap Caymaz; ’Bir kalite ve aitlik işareti haline gelmiş yer adlarının coğrafi işaret veya geleneksel ürün adı olarak koruma altına alınması yöre halkının menfaatlerinin korunması açısından büyük fayda sağlamaktadır.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nuzumla- Der (Yaylacık Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) katkılarıyla Seydişehir Kaymakamlığımız tarafından” Nuzumla Dokuma” ürün grubunda Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret- Tescil başvurusunda bulunulmuştur. 
Asırlar öncesine kadar Yaylacık (Nuzumla) kırsalındaki kadınlarımız tarafından evlerinin altındaki el dokuma tezgahlarında üretilen ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan “ Nuzumla Dokuma” ürün grubumuzun Türkiye'de ve dünyada markalaşarak ilçemiz halkına ekonomik katkı sağlaması amaçlanmaktadır.
İlçemiz insanının ve gelecek kuşaklarımızın ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyelini ve bilinirliğini artırma adına başvurumuz tamamlanmıştır. Fayda sağlayıcı gelişmeler yaşanmasını ümit ediyoruz. ’dedi.
Proje başvurusu süreci içinde Selçuk üniversitesi güzel sanatlar fakültesinden Prof.Dr. Meral Akan projeyi destek Nuzumla dokuma kültürü başlıklı makalesi aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.toroslargazetesi.com.tr/nuzumla-dokuma-kulturu-17002-haberi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.