“SEYDİŞEHİR PEYZAJ AÇISINDAN SON DERECE ZENGİN”

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.05.2019 - 12:44, Güncelleme: 24.05.2019 - 12:44
 

“SEYDİŞEHİR PEYZAJ AÇISINDAN SON DERECE ZENGİN”

Millet Bahçesi’nin Peyzaj danışmanlığını yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Gül, Seydişehir’in doğal peyzaj yapısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İlçemize yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nin peyzaj çalışmalarının ön incelemesi için gelen Prof. Dr. Gül ilçemiz hakkak sanatçılarından Mehmet Elbi’yi ziyareti esnasında gazetemize de yaptığı açıklamada, Seydişehir’in doğal peyzaj alanları açısından son derece zengin olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gül; “Peyzaj alanından zengin olan kentler tabii olarak da yaşanabilirlik açısından da son derece uygun kentlerdir. Seydişehir ise bu açıdan ülkemizde nadir ilçelerden birisidir. Eğer şartlarım uygun olsa ben bu ilçede yaşamayı düşünürüm.” dedi. Daha öncede üniversite olarak düzenledikleri teknik gezilerde ilçemize gelen Dekan Prof. Dr. Atilla Gül açıklamasında, Seydişehir’in doğal güzelliklerinin yanında insanlarının da çok sıcak kanlı ve sevecen olduğunu, bu şirin ilçenin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Aynı zamanda amatörce çeşitli sanat dallarıyla ilgilenen Dekan Gül’e, ziyaretlerinden dolayı Mehmet Elbi kendi elleriyle yaptığı Tuğra Besmele tablosunu hediye etti. ARZU SAYLAM’IN HABERİ 
Millet Bahçesi’nin Peyzaj danışmanlığını yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Gül, Seydişehir’in doğal peyzaj yapısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İlçemize yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nin peyzaj çalışmalarının ön incelemesi için gelen Prof. Dr. Gül ilçemiz hakkak sanatçılarından Mehmet Elbi’yi ziyareti esnasında gazetemize de yaptığı açıklamada, Seydişehir’in doğal peyzaj alanları açısından son derece zengin olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Gül; “Peyzaj alanından zengin olan kentler tabii olarak da yaşanabilirlik açısından da son derece uygun kentlerdir. Seydişehir ise bu açıdan ülkemizde nadir ilçelerden birisidir. Eğer şartlarım uygun olsa ben bu ilçede yaşamayı düşünürüm.” dedi.

Daha öncede üniversite olarak düzenledikleri teknik gezilerde ilçemize gelen Dekan Prof. Dr. Atilla Gül açıklamasında, Seydişehir’in doğal güzelliklerinin yanında insanlarının da çok sıcak kanlı ve sevecen olduğunu, bu şirin ilçenin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda amatörce çeşitli sanat dallarıyla ilgilenen Dekan Gül’e, ziyaretlerinden dolayı Mehmet Elbi kendi elleriyle yaptığı Tuğra Besmele tablosunu hediye etti.

ARZU SAYLAM’IN HABERİ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.