SEYDİŞEHİR SULAR ALTINDA, YÜKSEKLERDE YOĞUN KAR VAR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.02.2020 - 05:59, Güncelleme: 06.02.2020 - 05:59
 

SEYDİŞEHİR SULAR ALTINDA, YÜKSEKLERDE YOĞUN KAR VAR

Dünden buyana aralıksız devam eden sağanak yağış Beldibi ve Kuğulu’yu sular atlında bıraktı.

Alacabel’de ise öğle saatlerinde başlayan sulu kar, daha sonra yerini yoğun kar yağışına çevirdi.  Yağmurun yanı sıra lodosun çıkmasıyla eriyen karlar ilçenin birçok yerinin sular altında kalmasına neden oldu. Seydişehir’e bağlı Taşağıl dış mahalle, Beldibi ve Kuğulu kesimleri sular altında kalırken, Suğla Barajı’nda ise bir hafta önce 97 milyon m3 olan su hacminin, son yağışlarla birlikte 107 milyon m3’e yükseldiği öğrenildi. İlçemize bağlı Kavak Mahallesi’nde de yanından geçen çayın taşması sonucu 200 dekarlık ekili alan sular altında kaldı. Yükseklerde yağan yoğun kar ise Konya-Antalya yolunun Alacabel mevkiinde trafiği olumsuz etkiliyor. Karayollarının yoğun çalışması ile yol kontrollü olarak açık tutuluyor. Trafik ekipleri ise sürücülerin zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkmamaları hakkında uyarılarda bulundu.
Dünden buyana aralıksız devam eden sağanak yağış Beldibi ve Kuğulu’yu sular atlında bıraktı.

Alacabel’de ise öğle saatlerinde başlayan sulu kar, daha sonra yerini yoğun kar yağışına çevirdi.

 Yağmurun yanı sıra lodosun çıkmasıyla eriyen karlar ilçenin birçok yerinin sular altında kalmasına neden oldu.

Seydişehir’e bağlı Taşağıl dış mahalle, Beldibi ve Kuğulu kesimleri sular altında kalırken, Suğla Barajı’nda ise bir hafta önce 97 milyon m3 olan su hacminin, son yağışlarla birlikte 107 milyon m3’e yükseldiği öğrenildi.

İlçemize bağlı Kavak Mahallesi’nde de yanından geçen çayın taşması sonucu 200 dekarlık ekili alan sular altında kaldı.

Yükseklerde yağan yoğun kar ise Konya-Antalya yolunun Alacabel mevkiinde trafiği olumsuz etkiliyor. Karayollarının yoğun çalışması ile yol kontrollü olarak açık tutuluyor. Trafik ekipleri ise sürücülerin zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkmamaları hakkında uyarılarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.