SEYDİŞEHİR TARIM KENTİ OLMA YOLUNDA

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.08.2016 - 07:40, Güncelleme: 04.08.2016 - 07:40
 

SEYDİŞEHİR TARIM KENTİ OLMA YOLUNDA

Hububat ve Pancardan sonra Karpuz, Patates ve Kabak çekirdeği üretiminin son yıllarda artış göstermesinde Seydişehir tarım kenti olma yolunda ilerliyor.

Hububat üretiminde verimli bir sezon geçirildiğini buğday ve pancar üretiminde Konya’nın ilçeleri içinde ön sıralarda olan Seydişehir’in son yıllarda ki Karpuz, Patates ve Kabak çekirdeği üretiminde de önemli mesafe aldığını belirten Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, “Bu yıl Konya civarında hububatta en verimli ilçe Seydişehir oldu. Bu durum bu çiftçimizi sevindirdiği kadar bizleri de memnun etti. Pancar ve hububat tarımında önemli bir yer tutan ilçemizde son yıllarda üretimi artan Karpuz, Patates ve Kabak çekirdeği çiftçimizin ve ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Ürün çeşitliliğinin artması bizleri de sevindiriyor. Başta Suğla havzası olmak üzere topraklarımız verimli ve modern tarıma ayak uydurmamız ilçemizi hızlı bir şekilde tarım kentine dönüştürüyor.” dedi. Başkan Ünver, Çiftçilerimizin mahsulünün değerinde satması için ofis alımlarının devam edildiğini de belirterek, ofis 08.08.2016 pazartesi günü alımlarını sona erdirip haşhaş alımlarına başlayacak.
Hububat ve Pancardan sonra Karpuz, Patates ve Kabak çekirdeği üretiminin son yıllarda artış göstermesinde Seydişehir tarım kenti olma yolunda ilerliyor.

Hububat üretiminde verimli bir sezon geçirildiğini buğday ve pancar üretiminde Konya’nın ilçeleri içinde ön sıralarda olan Seydişehir’in son yıllarda ki Karpuz, Patates ve Kabak çekirdeği üretiminde de önemli mesafe aldığını belirten Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, “Bu yıl Konya civarında hububatta en verimli ilçe Seydişehir oldu. Bu durum bu çiftçimizi sevindirdiği kadar bizleri de memnun etti. Pancar ve hububat tarımında önemli bir yer tutan ilçemizde son yıllarda üretimi artan Karpuz, Patates ve Kabak çekirdeği çiftçimizin ve ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Ürün çeşitliliğinin artması bizleri de sevindiriyor. Başta Suğla havzası olmak üzere topraklarımız verimli ve modern tarıma ayak uydurmamız ilçemizi hızlı bir şekilde tarım kentine dönüştürüyor.” dedi.

Başkan Ünver, Çiftçilerimizin mahsulünün değerinde satması için ofis alımlarının devam edildiğini de belirterek, ofis 08.08.2016 pazartesi günü alımlarını sona erdirip haşhaş alımlarına başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.