SEYDİŞEHİR TURİZMİNİN ÖNCÜSÜ TINAZTEPE MAĞARALARI SEZONU AÇTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.04.2016 - 02:07, Güncelleme: 04.04.2016 - 02:07
 

SEYDİŞEHİR TURİZMİNİN ÖNCÜSÜ TINAZTEPE MAĞARALARI SEZONU AÇTI

İlçemizin gezip görülecek önde gelen yerlerinden olan Tınaztepe Mağarası ve Dinlenme tesisleri yeni sezona hizmet kalitesini yükselterek girdi.

2004 yılında Çelmeli turizm ve limited şirketi tarafından hizmete açılan Türkiye’nin en uzun Dünyanın 3.büyüklükte ki mağarası olan Tınaztepe Mağaraları, ülkemize gelen yabancı turistlerin her yıl daha fazla dikkatini çekmeye başladığı bildirildi. İlçemizin ve Konya bölgesinin önde gelen turizm noktası da olan Tınaztepe Mağaraları bir buçuk kilometre gezilebilir toplam 22 km uzunluğunda olduğu dünyanın en büyük yer altı gölünün de olduğu 1968 yılında Fransız bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunmuştur ve mağaraların tıbbi araştırmasını yaparak astım hastalığı için doğal bir tedavi ortamı olduğunu belirtmiştir. 1970 yılında başka bir araştırma grubu; kaptan Jacques-Yves Cousteau ve ekibi Alman Reinhold Messner ve arkadaşları Suğla Gölü ve onu besleyen su altı kaynaklarını araştırmak için bölgeye gelmişlerdir. 2004 yılında turizme açılmasıyla ülkemizin turizmine sağladığı faydaların yanı sıra Seydişehir’in tanıtılmasına da büyük katkı sağlamıştır. Türkiye’nin en güzel ormanlık bölgelerinden birinde bulunan Tınaztepe Mağaraları, mağara turizminin yanında Konya-Antalya yolunu kullanan yolculara ve gurup gezilerine hitap edebilecek şekilde hizmet anlayışını değiştirerek lokanta ve çay bahçesi ile müşterilerini bekliyor.
İlçemizin gezip görülecek önde gelen yerlerinden olan Tınaztepe Mağarası ve Dinlenme tesisleri yeni sezona hizmet kalitesini yükselterek girdi.

2004 yılında Çelmeli turizm ve limited şirketi tarafından hizmete açılan Türkiye’nin en uzun Dünyanın 3.büyüklükte ki mağarası olan Tınaztepe Mağaraları, ülkemize gelen yabancı turistlerin her yıl daha fazla dikkatini çekmeye başladığı bildirildi.

İlçemizin ve Konya bölgesinin önde gelen turizm noktası da olan Tınaztepe Mağaraları bir buçuk kilometre gezilebilir toplam 22 km uzunluğunda olduğu dünyanın en büyük yer altı gölünün de olduğu 1968 yılında Fransız bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunmuştur ve mağaraların tıbbi araştırmasını yaparak astım hastalığı için doğal bir tedavi ortamı olduğunu belirtmiştir. 1970 yılında başka bir araştırma grubu; kaptan Jacques-Yves Cousteau ve ekibi Alman Reinhold Messner ve arkadaşları Suğla Gölü ve onu besleyen su altı kaynaklarını araştırmak için bölgeye gelmişlerdir. 2004 yılında turizme açılmasıyla ülkemizin turizmine sağladığı faydaların yanı sıra Seydişehir’in tanıtılmasına da büyük katkı sağlamıştır.

Türkiye’nin en güzel ormanlık bölgelerinden birinde bulunan Tınaztepe Mağaraları, mağara turizminin yanında Konya-Antalya yolunu kullanan yolculara ve gurup gezilerine hitap edebilecek şekilde hizmet anlayışını değiştirerek lokanta ve çay bahçesi ile müşterilerini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.