Seydişehir'de bir mahalle karantina altına alındı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2020 - 01:37, Güncelleme: 19.07.2020 - 01:37
 

Seydişehir'de bir mahalle karantina altına alındı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 1 mahalle yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Saraycık Mahallesi’nde biri İzmir’den diğeri yurtdışından gelen iki kişide yapılan testlerde, Kovid-19 vakalarına rastlandı. Bunun üzerine Saraycık Mahallesi’nin tamamı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı. Mahalle dışından gelen vatandaşlarda vakaya rastlandığını kaydeden Saraycık Mahallesi Muhtarı Zafer Yavuz ; mahallemize iki pozitif vaka görülmesi nedeni ile İlçe Kaymakamımız ve İlçe Hıfzıssıhha Kurul kararı ile mahallemizde bir hafta süreyle karantina başlatıldı. Mahalle kaldığımızda filyasyon ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yayılımı önleyebilmek amacı ile mahalle sakinlerimizin evlerinden dışarıya çıkmamaları için cami hoparlöründen sürekli uyarılarda bulunuyoruz” dedi.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde 1 mahalle yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.


Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Saraycık Mahallesi’nde biri İzmir’den diğeri yurtdışından gelen iki kişide yapılan testlerde, Kovid-19 vakalarına rastlandı.
Bunun üzerine Saraycık Mahallesi’nin tamamı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.
Mahalle dışından gelen vatandaşlarda vakaya rastlandığını kaydeden Saraycık Mahallesi Muhtarı Zafer Yavuz ; mahallemize iki pozitif vaka görülmesi nedeni ile İlçe Kaymakamımız ve İlçe Hıfzıssıhha Kurul kararı ile mahallemizde bir hafta süreyle karantina başlatıldı. Mahalle kaldığımızda filyasyon ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yayılımı önleyebilmek amacı ile mahalle sakinlerimizin evlerinden dışarıya çıkmamaları için cami hoparlöründen sürekli uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.