Seydişehir’de Bu Kış Nasıl Geçecek?

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.12.2022 - 11:43, Güncelleme: 10.12.2022 - 13:50
 

Seydişehir’de Bu Kış Nasıl Geçecek?

Emekli Seydişehir Meteoroloji Müdürü, Toroslar gazetesi hava tahmini danışmanı Osman Çilek, okuyucularımız için bu kışın nasıl geçeceği konusunda tahminde bulundu.

2022-2023 kış mevsiminin normal geçeceğini tahmin eden Osman Çilek: “22.12.2022 de başlayacak olan zemheri ile birlikte ilçede soğuklar başlayacak. Hava sıcaklığı eksilere düşse de ve ayazlı günler yaşansa da bu kışın genel olarak normal geçeceğini tahmin ediyorum” dedi. Uzman Çilek: “Seydişehir’in deniz seviyesinden 1131 metre yükseklikte ve karasal bir iklime sahiptir. Seydişehir, Bozkır ve Hadim ilçelerinin deniz seviyesinden yüksek olması sebebiyle bu üç ilçemizde kışları havalar çok soğuk geçmektedir. Bu yıl ilçemizde ise normal hava sıcaklığıyla en düşük hava sıcaklıkları arası yakın olması kırağı, çiğ gibi meteorolojik olayların yaşanması geç kalmıştır. Genelde bölge olarak yağışlarımız Aralık ayında başlayarak Mayıs sonlarına kadar sürer. Küpe dağlarımızda kar eksik olmaz. Dileğim kar yağışının bol olması ve kuraklığın biran evvel bitmesidir. Çünkü Aralık ayına girmemize rağmen Küpe Dağları maalesef bu yıl kara bürünmemiştir. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında havaların kurak geçmesiyle çiftçilerimiz tohumu kuruya ekmiştir” dedi.
Emekli Seydişehir Meteoroloji Müdürü, Toroslar gazetesi hava tahmini danışmanı Osman Çilek, okuyucularımız için bu kışın nasıl geçeceği konusunda tahminde bulundu.

2022-2023 kış mevsiminin normal geçeceğini tahmin eden Osman Çilek: “22.12.2022 de başlayacak olan zemheri ile birlikte ilçede soğuklar başlayacak. Hava sıcaklığı eksilere düşse de ve ayazlı günler yaşansa da bu kışın genel olarak normal geçeceğini tahmin ediyorum” dedi.

Uzman Çilek: “Seydişehir’in deniz seviyesinden 1131 metre yükseklikte ve karasal bir iklime sahiptir. Seydişehir, Bozkır ve Hadim ilçelerinin deniz seviyesinden yüksek olması sebebiyle bu üç ilçemizde kışları havalar çok soğuk geçmektedir.

Bu yıl ilçemizde ise normal hava sıcaklığıyla en düşük hava sıcaklıkları arası yakın olması kırağı, çiğ gibi meteorolojik olayların yaşanması geç kalmıştır.

Genelde bölge olarak yağışlarımız Aralık ayında başlayarak Mayıs sonlarına kadar sürer. Küpe dağlarımızda kar eksik olmaz. Dileğim kar yağışının bol olması ve kuraklığın biran evvel bitmesidir. Çünkü Aralık ayına girmemize rağmen Küpe Dağları maalesef bu yıl kara bürünmemiştir. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında havaların kurak geçmesiyle çiftçilerimiz tohumu kuruya ekmiştir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.