Seydişehir’de Domuz Gribi Yok, Vaka Sayılarında Artış Var

Türkiye 25.01.2022 - 14:08, Güncelleme: 25.01.2022 - 14:08
 

Seydişehir’de Domuz Gribi Yok, Vaka Sayılarında Artış Var

İlçemizde yılbaşından bu yana vaka sayıları 3 kat arttı.

Havaların soğumasıyla gribe yakalanan vatandaşların hastalığı ağır geçirmesiyle domuz gribi şüphesi oluştuğu ancak yetkililer şuanda verilere göre ilçede domuz gribine yakalanan olmadığını bildirdi. Yetkililerden alınan bilgilere göre vaka sayısındaki hızlı artışın tedbirlere uyarak ve maske-mesafe kurallarına riayet edilerek azaltılabileceğini öğrenildi. Yılbaşından bu yana vaka artışının devam ettiğini belirten yetkililer eğer tedbirlere uyulmazsa bu artışın daha da devam edeceğini söylediler. Domuz gribi şüphesiyle ilgili ise; hastaların laboratuvar bulgularında domuz gribine rastlanmadığı bu varsayımın kış ayı nedeniyle gribe yakalanan hastaların gribi ağır geçirmesinden kaynaklanabileceğinin altını çizdiler.  
İlçemizde yılbaşından bu yana vaka sayıları 3 kat arttı.

Havaların soğumasıyla gribe yakalanan vatandaşların hastalığı ağır geçirmesiyle domuz gribi şüphesi oluştuğu ancak yetkililer şuanda verilere göre ilçede domuz gribine yakalanan olmadığını bildirdi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre vaka sayısındaki hızlı artışın tedbirlere uyarak ve maske-mesafe kurallarına riayet edilerek azaltılabileceğini öğrenildi.

Yılbaşından bu yana vaka artışının devam ettiğini belirten yetkililer eğer tedbirlere uyulmazsa bu artışın daha da devam edeceğini söylediler.

Domuz gribi şüphesiyle ilgili ise; hastaların laboratuvar bulgularında domuz gribine rastlanmadığı bu varsayımın kış ayı nedeniyle gribe yakalanan hastaların gribi ağır geçirmesinden kaynaklanabileceğinin altını çizdiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.