Seydişehir’de Gerçek Gündeme Dönmek
Seydişehir’de Gerçek Gündeme Dönmek
Ali Saylam köşe yazısı
Ali Saylam köşe yazısı
Seydişehir’de uzun zamandır konuşulan konular yavaş yavaş çözüme kavuşmaya başladı. Görünen o ki, gerçek gündeme odaklanmak sonuç veriyor.
Geçtiğimiz hafta AK Parti İlçe Başkanı ve yönetimi, Sağlık Bakan Yardımcısı’nı ziyaret etmişti. Bu ziyaretin etkisi hızla kendini gösterdi ve pazartesi günü Bakanlık yetkilileri, Seydişehir’e diş ünitesi kurulması için yer tespiti yapmak üzere ilçeye geldi. Sağlık alanındaki bu gelişmeler umut verici.
Tarım alanında da önemli adımlar atılıyor. Kuraklık her geçen gün daha büyük bir tehdit haline gelirken, Beyşehir’den tarım suyu temin edilmesi için yürütülen çalışmaların olumlu ilerlediği duyumlarını alıyoruz. Şimdiden önlem alınması sevindirici, zira su sorunu ilerleyen yıllarda bölgenin en büyük meselelerinden biri haline gelebilir.
Sağlık alanındaki gözlemlerime gelince… Rahatsızlığım nedeniyle hastaneye gittiğimde personelin hastalara yaklaşımının eskiye göre daha pozitif ve ilgili olduğunu fark ettim. Bu önemli bir gelişme. Çünkü sağlık hizmetlerinde en az tedavi kadar, hastaya gösterilen ilgi de büyük bir fark yaratır.
Tabii ki, çözülmesi gereken konular da var. Uzman doktor eksikliği hâlâ en büyük sorunlardan biri. Bu mesele, ilçede sıcak gündem olmaya devam ediyor. Başhekim Havva Hanım başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve hastalar bu konuda neler yapılabileceğini düşünüyor. Bu farkındalığın oluşması bile önemli bir adım.
Bu noktada basına da büyük görev düşüyor. Hastane ile ilgili haber yaparken eleştiri sınırlarını aşmadan, yapıcı bir dille yaklaşmak gerekiyor. Eleştiri elbette olmalı ama çözüm odaklı olmak her zaman daha fazla sonuç getirir.
Özetle, Seydişehir’de herkes üzerine düşeni yaparsa, ilçe için önemli gelişmelerin hız kazanacağına inanıyorum. Gereksiz tartışmalar yerine, el birliğiyle hareket edersek daha yaşanabilir bir Seydişehir mümkün.
Son olarak, bir eleştiri de hastaneyle ilgili olacak. Acil serviste bekleme süresi oldukça uzun. Hastaların mağdur olmaması adına bu soruna da hızlı bir çözüm getirilmesi şart. Çünkü acil serviste beklemek, bazen hastaların sağlığı açısından büyük risk oluşturabiliyor.
Seydişehir için umut veren bu gelişmelerin devamını diliyorum…
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.