SEYDİŞEHİR’DE OLTA BALIKÇILIĞI FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 30.07.2023 - 15:52, Güncelleme: 30.07.2023 - 16:10
 

SEYDİŞEHİR’DE OLTA BALIKÇILIĞI FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Konya’nın Seydişehir ilçesinde ilk kez düzenlenen olta balıkçılığı festivali yöremiz balıkçıları ve Türkiye'nin her yerinden büyük katılımla gerçekleşti.

Seydişehir Taraşçı mahallesinde bulunan eski Taraşcı Barajında hafta sonu düzenlenen festivale Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, Su Ürünleri Bölge Yetkilileri Ankara, Konya, Afyon, Eskişehir gibi birçok ilden doğasever olta balık avcıları katıldı.   Seydişehir Belediyesi ve SAOBDER tarafından amatör ve sportif olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçıları buluşturmak, doğayı korumak, balık avcılığının bilinçli olarak yapılmasını sağlamak, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla  düzenlenen festivale  450 kişi katıldı. Dışardan gelen katılımcıların Cumartesi günü saat 18:00 itibariyle eski Taraşçı Barajında kamp yapmasıyla başlayan festival başladı. İki gün süren Olta Balıkçılığı Festivalinin ilk günü yarışmacılar kamp ateşi yakılarak yoğurta madeni para bulma , çuval yarışı gibi geleneksel yarışmalar düzenlenerek Katılımcılar gönüllerince eğlendi. Etkinliğin ikinci gününde ise sabah erken saatlerde başladı. Yarışma kapsamında sporcular oltalarla sudak avı yaparak yakaladıkları canlı balıkları tekrar suya bıraktı. Yarışmada Sudak Balığı kategorisinde 1. Abdullah Kurt , 2. Mustafa Kayabaşı ,3. Murat Gökkaya oldu. Akbalık (Tatlısu Kefali) kategorisinde ise  1. İsmail Ergen , 2. İsmail Aksu ,3. Ahmet Aktürk  oldu. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Festivalimizin hazırlık aşamasından beri yoğun gayret sarf eden Seydişehir Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğimiz yönetimine, üyelerine, belediye personellerimize ve festivalimize katılan herkese teşekkür ederim.”dedi   Seydişehir Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İhsan Taş katıcılara teşekkür etti.  
Konya’nın Seydişehir ilçesinde ilk kez düzenlenen olta balıkçılığı festivali yöremiz balıkçıları ve Türkiye'nin her yerinden büyük katılımla gerçekleşti.

Seydişehir Taraşçı mahallesinde bulunan eski Taraşcı Barajında hafta sonu düzenlenen festivale

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, Su Ürünleri Bölge

Yetkilileri Ankara, Konya, Afyon, Eskişehir gibi birçok ilden doğasever olta balık avcıları katıldı.

 

Seydişehir Belediyesi ve SAOBDER tarafından amatör ve sportif olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçıları buluşturmak, doğayı korumak, balık avcılığının bilinçli olarak yapılmasını sağlamak, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla  düzenlenen festivale  450 kişi katıldı.

Dışardan gelen katılımcıların Cumartesi günü saat 18:00 itibariyle eski Taraşçı Barajında kamp yapmasıyla başlayan festival başladı.

İki gün süren Olta Balıkçılığı Festivalinin ilk günü yarışmacılar kamp ateşi yakılarak yoğurta madeni para bulma , çuval yarışı gibi geleneksel yarışmalar düzenlenerek Katılımcılar gönüllerince eğlendi.

Etkinliğin ikinci gününde ise sabah erken saatlerde başladı. Yarışma kapsamında sporcular oltalarla sudak avı yaparak yakaladıkları canlı balıkları tekrar suya bıraktı.

Yarışmada Sudak Balığı kategorisinde 1. Abdullah Kurt , 2. Mustafa Kayabaşı ,3. Murat Gökkaya oldu.

Ak balık (Tatlısu Kefali) kategorisinde ise  1. İsmail Ergen , 2. İsmail Aksu ,3. Ahmet Aktürk  oldu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Festivalimizin hazırlık aşamasından beri yoğun gayret sarf eden Seydişehir Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğimiz yönetimine, üyelerine, belediye personellerimize ve festivalimize katılan herkese teşekkür ederim.”dedi

 

Seydişehir Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İhsan Taş katıcılara teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.