SEYDİŞEHİR?DE ?ÖLÜMSÜZLER? SAHNELENDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.11.2016 - 02:32, Güncelleme: 03.11.2016 - 02:32
 

SEYDİŞEHİR?DE ?ÖLÜMSÜZLER? SAHNELENDİ

Seydişehir Belediyesi, 15 Temmuz?daki kanlı darbe girişimini unutturmamak amacıyla etkinlikler düzenliyor? ?Ölümsüz? temasıyla hazırlanan ?Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı? adlı tiyatro oyunu, izleyenlere duygulu anlar yaşattı?

Türkiye’yi bölmek ve yeniden eski günlerine döndürmek amacıyla harekete geçen hainlere, en güzel cevabı meydanlara dökülen ve milli iradeye sahip çıkan Türk Milleti verdi, tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi… Kanlı geceyi unutturmamak ve vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi anmak amacıyla Seydişehir Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenliyor… Bu çerçevede İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncularının  “Ölümsüz” temasıyla “Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı” adlı tiyatro oyunu Şaban Cengiz Kültür Merkezinde 4 seans olarak sahnelendi. Sabah ilk iki seansı çocuk tiyatrosu olarak sahnelenen "Kahramanlar "ile yetişkinler için sahnelenen "Ölümsüzler" adlı tiyatro oyunu izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Şaban Cengiz Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon Komutanı Burak Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, şehit aileleri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi. ‘’Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama sizler bilemezsiniz’’ Bakara Suresi 154. Ayeti kerimesi ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal bu Hilal ile Haçın, Hak ile Batılın mücadelesidir ve insanlık  var olduğu günden bu  günümüze kadar  da devam ettiğini söyledi. Bu mücadelenin Çanakkale’de zirve yaptığını, 15 Temmuz’da ise farklı bir şekil aldığını dile getiren Başkan Tutal, “Hilal ne zaman güçlendiyse onun üzerine mutlaka birileri salınmıştır’’ dedi. Tarihte farklı olayların görüldüğünü belirten Başkan Tutal “En hazinini 15 Temmuz ‘da yaşadık. Öyle bir ihanet ki, hilalin içinde görünenlerin hilali katletmesi hadisesi. Kendi askerimizin içinde görülenlerin, bu milletin parasıyla eğitilenlerin ve en üzücü olanı da Allah adına, din adına hareket ettiğini söyleyenlerin haçlılarla beraber olması kendi vatanına kendi milletine ihanet etmesidir. 15 Temmuz’da biz bunları yaşadık. Çok farklı bir ihanet şekli. Bu ihanet tarzını biz unutmayacağız. Kendi neslimize unutturmayacağız’’ şeklinde konuştu. Farklı zamanlarda, farklı etkinlikler yaparak bu hainliği unutturmayacaklarını belirten Başkan Tutal “Ben tiyatro ekibimize teşekkür ediyorum. Farklı ve gerçekçi bir atmosfer yaşattılar. Hepinize teşekkür ediyor, gecenizin, akşamınızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Vatan’ın çok zor kazanıldığını ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit ise “Bunu Bedir’de olsun, Çanakkale’de olsun, en son 15 Temmuz’da olsun yaşıyoruz. Bu Millet var olduğu sürece yaşayacak. Bir olmamız gerekiyor, İri olmamız, diri olmamız gerekiyor. Birbirimize sarılmamız gerekiyor.’’ dedi. İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Ölümsüz” temasıyla sahnelenen  “Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı” oyunu davetliler tarafından büyük alkış alırken, gecenin sonunda Şaban Cengiz Kültür Merkezi  bahçesinde açılan “Demokrasi Nöbeti Fotoğrafları Sergisi”  gezildi… Vatandaşların hafızasında  o gece bir kez daha fotoğraflarla canlandırılmış oldu.              
Seydişehir Belediyesi, 15 Temmuz?daki kanlı darbe girişimini unutturmamak amacıyla etkinlikler düzenliyor? ?Ölümsüz? temasıyla hazırlanan ?Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı? adlı tiyatro oyunu, izleyenlere duygulu anlar yaşattı?

Türkiye’yi bölmek ve yeniden eski günlerine döndürmek amacıyla harekete geçen hainlere, en güzel cevabı meydanlara dökülen ve milli iradeye sahip çıkan Türk Milleti verdi, tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi… Kanlı geceyi unutturmamak ve vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi anmak amacıyla Seydişehir Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenliyor…

Bu çerçevede İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncularının  “Ölümsüz” temasıyla “Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı” adlı tiyatro oyunu Şaban Cengiz Kültür Merkezinde 4 seans olarak sahnelendi. Sabah ilk iki seansı çocuk tiyatrosu olarak sahnelenen "Kahramanlar "ile yetişkinler için sahnelenen "Ölümsüzler" adlı tiyatro oyunu izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon Komutanı Burak Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, şehit aileleri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

‘’Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama sizler bilemezsiniz’’ Bakara Suresi 154. Ayeti kerimesi ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal bu Hilal ile Haçın, Hak ile Batılın mücadelesidir ve insanlık  var olduğu günden bu  günümüze kadar  da devam ettiğini söyledi. Bu mücadelenin Çanakkale’de zirve yaptığını, 15 Temmuz’da ise farklı bir şekil aldığını dile getiren Başkan Tutal, “Hilal ne zaman güçlendiyse onun üzerine mutlaka birileri salınmıştır’’ dedi.

Tarihte farklı olayların görüldüğünü belirten Başkan Tutal “En hazinini 15 Temmuz ‘da yaşadık. Öyle bir ihanet ki, hilalin içinde görünenlerin hilali katletmesi hadisesi. Kendi askerimizin içinde görülenlerin, bu milletin parasıyla eğitilenlerin ve en üzücü olanı da Allah adına, din adına hareket ettiğini söyleyenlerin haçlılarla beraber olması kendi vatanına kendi milletine ihanet etmesidir. 15 Temmuz’da biz bunları yaşadık. Çok farklı bir ihanet şekli. Bu ihanet tarzını biz unutmayacağız. Kendi neslimize unutturmayacağız’’ şeklinde konuştu.

Farklı zamanlarda, farklı etkinlikler yaparak bu hainliği unutturmayacaklarını belirten Başkan Tutal “Ben tiyatro ekibimize teşekkür ediyorum. Farklı ve gerçekçi bir atmosfer yaşattılar. Hepinize teşekkür ediyor, gecenizin, akşamınızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vatan’ın çok zor kazanıldığını ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit ise “Bunu Bedir’de olsun, Çanakkale’de olsun, en son 15 Temmuz’da olsun yaşıyoruz. Bu Millet var olduğu sürece yaşayacak. Bir olmamız gerekiyor, İri olmamız, diri olmamız gerekiyor. Birbirimize sarılmamız gerekiyor.’’ dedi.

İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Ölümsüz” temasıyla sahnelenen  “Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı” oyunu davetliler tarafından büyük alkış alırken, gecenin sonunda Şaban Cengiz Kültür Merkezi  bahçesinde açılan “Demokrasi Nöbeti Fotoğrafları Sergisi”  gezildi… Vatandaşların hafızasında  o gece bir kez daha fotoğraflarla canlandırılmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.