Seydişehir’de yabancı dilenci operasyonu

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.02.2021 - 12:06, Güncelleme: 11.02.2021 - 12:06
 

Seydişehir’de yabancı dilenci operasyonu

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafında şehir genelinde yürütülen denetimler ve takipler sonucunda, dilenmeyi meslek haline getiren dilencilere göz açtırılmıyor.

Şehir dışından bir minibüsle getirilerek Hürriyet Caddesi üzerine dilencilerin bırakıldığı ihbarını alan Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyonla 2 dilenci ve onlara yardımcı olan 3 kişi hakkında işlem başlattı.  Yakalanan şahısların şehir dışından geldiği ve Perşembe pazarının yoğunluğunu fırsat bilerek dileneceği belirlendi. Vatandaşların dini ve insani duygularını istismar ederek dilencilik yaptığı belirlenen kişilere Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33’üncü ve 32’inci  maddesi gereği idari para cezası uygulanarak şahısların üzerindeki paralara el konuldu. İlçe Emniyet müdürlüğü Ekipleri ve Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçeye dışarıdan dilenmesi için getirilen şahıslar tekrar araçlarına bindirilerek şehrin dışına götürüldüler.
Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafında şehir genelinde yürütülen denetimler ve takipler sonucunda, dilenmeyi meslek haline getiren dilencilere göz açtırılmıyor.

Şehir dışından bir minibüsle getirilerek Hürriyet Caddesi üzerine dilencilerin bırakıldığı ihbarını alan Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyonla 2 dilenci ve onlara yardımcı olan 3 kişi hakkında işlem başlattı. 
Yakalanan şahısların şehir dışından geldiği ve Perşembe pazarının yoğunluğunu fırsat bilerek dileneceği belirlendi.
Vatandaşların dini ve insani duygularını istismar ederek dilencilik yaptığı belirlenen kişilere Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33’üncü ve 32’inci  maddesi gereği idari para cezası uygulanarak şahısların üzerindeki paralara el konuldu.
İlçe Emniyet müdürlüğü Ekipleri ve Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçeye dışarıdan dilenmesi için getirilen şahıslar tekrar araçlarına bindirilerek şehrin dışına götürüldüler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.