SEYDİŞEHİR'DE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞ HEYECANI

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2017 - 05:25, Güncelleme: 05.08.2017 - 05:25
 

SEYDİŞEHİR'DE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞ HEYECANI

Seydişehir Belediyesi Kalkınma Şöleni kapsamında ata sporu olan yağlı pehlivan güreşleri ilk kez gerçekleştirildi.

Kuğulu Park’ta düzenlenen Başpehlivanlar Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil ,Serhat Balcı, Ali Yanatma,Hasan Zeybek , Osman Albayrak, Şenol Basat,Ragıp Çağan,Ahmet Kavakcı, Ahmet Serbest, Ramazan Yarar ve birçok isim yapmış güreşçilerimizin güreşlerini , çeşitli bölgelerden gelen binlerce vatandaş büyük bir heyecan ve ilgiyle izledi. Seydişehir  Er Meydanında, çok sayıda pehlivan, kıran kırana bir mücadele sergileyerek, güç ve kuvvetlerini gösterdi. Seydişehir’de yaklaşık  300  pehlivanın kol bağladığı güreşlerde zorlu mücadelenin ardından finalde rakibi Recep Kara’yı  mağlup eden Mehmet Yeşil Yeşil  başpehlivan oldu. Seydişehir Belediyesi önünden başlayan Kortej yürüyüşü Seyyid Harun Camii’inde kılınan Cuma namazının  ardından Kuğulu Parkta başlayan, güreş etkinliklerinde  açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal yağlı pehlivan güreşlerinin uzun yıllar sonra ilkini düzenlediklerini kaydetti. Amaçlarının ata sporlarına sahip çıkmak olduğunu kaydeden Başkan Tutal;”ata sporumuz olan yağlı güreşi inşaallah Seydişehir’de başlattık. Bundan sonrada devam ettireceğiz. Ben katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi. Binlerce seyircinin katıldığı Seydişehir Belediyesi  Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK'ların başkan ve yöneticileri ve muhtarları ile güreş sever vatandaşlar ilgiyle ve coşkuyla izledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Başkan Tutal’ın  selamlama konuşmasının ardından küçük pehlivanların güreşleri gerçekleştirildi. Daha sonra, er meydanına başpehlivanlar çıktı. Gün boyu devam eden boyu süren Baş ,Başaltı,Büyük Orta,Küçük Orta Büyük Boy,Minik (I),Minik (II), Teşvik (I),Teşvik (II),Ayak,Tozkoparan gurubunda kıran kırana geçen müsabakalarda dereceye giren güreşçilerimize madalyaları  ilçe protokol üyeleri tarafından verildi.  Seydişehir Belediyesinin düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerinde Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivan olurken Recep Kara İkinci ,Ali Yanatma  üçüncülüğü paylaştı. Güreş sonrasında belediye Başkanı Mehmet Tutal’a spora , sporcuya verdiği destekten dolayı Güreş Federasyonu Başkanlığı, Seydişehir İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü  ve Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından plaket takdim edildi.
Seydişehir Belediyesi Kalkınma Şöleni kapsamında ata sporu olan yağlı pehlivan güreşleri ilk kez gerçekleştirildi.

Kuğulu Park’ta düzenlenen Başpehlivanlar Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil ,Serhat Balcı, Ali Yanatma,Hasan Zeybek , Osman Albayrak, Şenol Basat,Ragıp Çağan,Ahmet Kavakcı, Ahmet Serbest, Ramazan Yarar ve birçok isim yapmış güreşçilerimizin güreşlerini , çeşitli bölgelerden gelen binlerce vatandaş büyük bir heyecan ve ilgiyle izledi.

Seydişehir  Er Meydanında, çok sayıda pehlivan, kıran kırana bir mücadele sergileyerek, güç ve kuvvetlerini gösterdi. Seydişehir’de yaklaşık  300  pehlivanın kol bağladığı güreşlerde zorlu mücadelenin ardından finalde rakibi Recep Kara’yı  mağlup eden Mehmet Yeşil Yeşil  başpehlivan oldu.

Seydişehir Belediyesi önünden başlayan Kortej yürüyüşü Seyyid Harun Camii’inde kılınan Cuma namazının  ardından Kuğulu Parkta başlayan, güreş etkinliklerinde  açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal yağlı pehlivan güreşlerinin uzun yıllar sonra ilkini düzenlediklerini kaydetti.

Amaçlarının ata sporlarına sahip çıkmak olduğunu kaydeden Başkan Tutal;”ata sporumuz olan yağlı güreşi inşaallah Seydişehir’de başlattık. Bundan sonrada devam ettireceğiz. Ben katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Binlerce seyircinin katıldığı Seydişehir Belediyesi  Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK'ların başkan ve yöneticileri ve muhtarları ile güreş sever vatandaşlar ilgiyle ve coşkuyla izledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Başkan Tutal’ın  selamlama konuşmasının ardından küçük pehlivanların güreşleri gerçekleştirildi. Daha sonra, er meydanına başpehlivanlar çıktı. Gün boyu devam eden boyu süren Baş ,Başaltı,Büyük Orta,Küçük Orta Büyük Boy,Minik (I),Minik (II), Teşvik (I),Teşvik (II),Ayak,Tozkoparan gurubunda kıran kırana geçen müsabakalarda dereceye giren güreşçilerimize madalyaları  ilçe protokol üyeleri tarafından verildi. 

Seydişehir Belediyesinin düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerinde Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivan olurken Recep Kara İkinci ,Ali Yanatma  üçüncülüğü paylaştı.

Güreş sonrasında belediye Başkanı Mehmet Tutal’a spora , sporcuya verdiği destekten dolayı Güreş Federasyonu Başkanlığı, Seydişehir İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü  ve Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.