Seydişehir’in Covid-19 Karnesi…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2020 - 12:11, Güncelleme: 12.06.2020 - 12:11
 

Seydişehir’in Covid-19 Karnesi…

Büşra Aksakbağı Ay'ın yazısı...

Yaklaşık 3 haftadır Seydişehir’in en büyük gündemi covid-19 oldu… Çok şükür son aldığımız ve size de aktardığımız bilgilere göre sürecin zor kısmını atlatmış gibi görünüyoruz. Son durum; 34 vaka, 21 iyileşen… Yetkililerden alınan bilgilere göre de vakaların göründüğü meskenlerde durum kontrol altına alınmış vaziyette… Ancak ne oldu da bütün dünya kırılırken ilçemizde görünmeyen bu virüs bir anda bizi perişan etti ve şimdi de beklemediğimiz kadar hızlı şekilde yok olma evresine geçti? * İlk etapta virüsün tek bir mahallede ve birbirleri ile bağlantılı olan kişilerde görülmesi bir nebzede olsa tesellimiz olmuştu. Bunun nedeni de kontrolünün daha kolay olabilmesi idi. Nitekim öyle de oldu mahalle karantinaya alınıp filyasyon çalışmaları da artırılarak yapılınca kontrol de o oranda kolaylaştı. Tam rahatlıyorduk derken başka mahallelerde çıktığı haberi üzerine ikinci bir şok yaşadık. Çok şükür şimdi o alanlarda da kontrol sağlanmış durumda. * Benim dikkat çekmek istediğim nokta bu virüsün yayılma nedeni… Maalesef ilçemizde virüs olmaması nedeniyle rehavete kapılmıştık. Bu vakaların ilçemizdeki yayılma nedenleri; nişan töreni, bayramlaşmalar, akraba ziyareti ve doğum günü partisi idi. İşte bu rahatlık bize pahalıya patladı. * Türkiye’de vakalar ilk görünmeye başladığı zaman ölüm sayısı daha yüksekti. Ancak çok şükür ilçemizde de gözlemlendiği gibi ölümler ciddi oranda azalırken iyileşme süresi de gözle görülür şekilde hızlandı. Bu da herkesin aklına şu soruyu getirdi; “Virüs mutasyona mı uğradı?” Ali Saylam abi de köşe yazısında bunu dile getirdi. Ancak ben bu işin içinde yer alan kişilere bunu sorduğumda aldığım cevap bu yönde değildi. Virüsün mutasyona uğramadığını, ilk çıktığında hiçbir tedavi yöntemi bilinmediğini ancak zamanla deneme yanılma yöntemleri ile özellikle solunum problemine yönelik tedavinin geliştiğini bu yüzden iyileşmenin artıp ölüm oranının azaldığını söylediler. Sağlık Bakanı Koca’nın da “virüsün mutasyona uğradığına dair elimizde bir veri yok” açıklaması bunu destekler nitelikteydi. * Velhasıl kelam; virüsün mutasyona uğraması şu aşamada söz konusu değil. Tehlike hala devam ediyor. Bu nedenle tehlike her an ensemizde diye düşünüp eğlencelerimizi, toplantılarımızı, özlemlerimizi bir süre daha ertelemeli bunun yanında maske ve sosyal mesafe kurallarına tam anlamıyla bağlı kalmaya devam etmeliyiz. * Birde ilçemizin yaşadığı bu zor süreçte canla başla çalışan filyasyon ekipleri başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve emniyet güçlerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim için verdikleri çabadan dolayı hepsine minnettarız. İnşallah en kısa zamanda gündemimizin değişmesi umudu ile…
Büşra Aksakbağı Ay'ın yazısı...

Yaklaşık 3 haftadır Seydişehir’in en büyük gündemi covid-19 oldu…

Çok şükür son aldığımız ve size de aktardığımız bilgilere göre sürecin zor kısmını atlatmış gibi görünüyoruz.

Son durum; 34 vaka, 21 iyileşen…

Yetkililerden alınan bilgilere göre de vakaların göründüğü meskenlerde durum kontrol altına alınmış vaziyette…

Ancak ne oldu da bütün dünya kırılırken ilçemizde görünmeyen bu virüs bir anda bizi perişan etti ve şimdi de beklemediğimiz kadar hızlı şekilde yok olma evresine geçti?

*

İlk etapta virüsün tek bir mahallede ve birbirleri ile bağlantılı olan kişilerde görülmesi bir nebzede olsa tesellimiz olmuştu.

Bunun nedeni de kontrolünün daha kolay olabilmesi idi.

Nitekim öyle de oldu mahalle karantinaya alınıp filyasyon çalışmaları da artırılarak yapılınca kontrol de o oranda kolaylaştı.

Tam rahatlıyorduk derken başka mahallelerde çıktığı haberi üzerine ikinci bir şok yaşadık.

Çok şükür şimdi o alanlarda da kontrol sağlanmış durumda.

*

Benim dikkat çekmek istediğim nokta bu virüsün yayılma nedeni…

Maalesef ilçemizde virüs olmaması nedeniyle rehavete kapılmıştık.

Bu vakaların ilçemizdeki yayılma nedenleri; nişan töreni, bayramlaşmalar, akraba ziyareti ve doğum günü partisi idi.

İşte bu rahatlık bize pahalıya patladı.

*

Türkiye’de vakalar ilk görünmeye başladığı zaman ölüm sayısı daha yüksekti.

Ancak çok şükür ilçemizde de gözlemlendiği gibi ölümler ciddi oranda azalırken iyileşme süresi de gözle görülür şekilde hızlandı.

Bu da herkesin aklına şu soruyu getirdi; “Virüs mutasyona mı uğradı?”

Ali Saylam abi de köşe yazısında bunu dile getirdi.

Ancak ben bu işin içinde yer alan kişilere bunu sorduğumda aldığım cevap bu yönde değildi.

Virüsün mutasyona uğramadığını, ilk çıktığında hiçbir tedavi yöntemi bilinmediğini ancak zamanla deneme yanılma yöntemleri ile özellikle solunum problemine yönelik tedavinin geliştiğini bu yüzden iyileşmenin artıp ölüm oranının azaldığını söylediler.

Sağlık Bakanı Koca’nın da “virüsün mutasyona uğradığına dair elimizde bir veri yok” açıklaması bunu destekler nitelikteydi.

*

Velhasıl kelam; virüsün mutasyona uğraması şu aşamada söz konusu değil.

Tehlike hala devam ediyor.

Bu nedenle tehlike her an ensemizde diye düşünüp eğlencelerimizi, toplantılarımızı, özlemlerimizi bir süre daha ertelemeli bunun yanında maske ve sosyal mesafe kurallarına tam anlamıyla bağlı kalmaya devam etmeliyiz.

*

Birde ilçemizin yaşadığı bu zor süreçte canla başla çalışan filyasyon ekipleri başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve emniyet güçlerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim için verdikleri çabadan dolayı hepsine minnettarız.

İnşallah en kısa zamanda gündemimizin değişmesi umudu ile…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.