SEYDİŞEHİRLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.11.2013 - 11:09, Güncelleme: 28.11.2013 - 11:09
 

SEYDİŞEHİRLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS

Kanser hastası çaresiz bir babanın kızını okutma isteği 183 öğrencinin önünü açtı.

Kanser hastası çaresiz bir babanın kızını okutma isteği 183 öğrencinin önünü açtı. Seydişehir’ de eşi kanser hastası olan bir Anne, Hukuk Fakültesinde okuyan kızının okul masraflarının karşılanması için Kaymakamlığa başvurdu. Ancak eşinin emekli olmasından dolayı mevzuat gereği sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım yapılamadı. Bu duruma çaresiz kalan aile kadar Kaymakam Sonel de üzüldü. Bunun üzerine bu ve benzer ailelerin dertlerini çözebilmek için harekete geçti. Daha önce birçok başarılı projeye imza atarak yoksul, düşkün ve gariplerin elinden tutan Kaymakam Sonel HAYDES’i (Hayırsever Desteği) devreye soktu ve Kaymakamlık bünyesinde bir kaynak oluşturuldu. Bu kaynaktan Seydişehirli olup, dışarıda okuyan maddi imkansızlıklar çeken üniversite öğrencilerine Hayırseverlerin de desteği alınarak ayda 100 TL olmak üzere dokuz ay boyunca eğitim bursu verilmesini planlayarak hayata geçirdi. Kaymakam Sonel yaptığı açıklamada”  Gerçekten ihtiyaç sahibi olup, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından resmi yardım yapamadığımız aileler vardı. Öğrenci yardım talebine geldiğinde bazı öğrencilerin babalarının emekli olduğu, bazılarının asgari ücretle çalıştığı, bir kısmının da ihtiyaçlı olmasına rağmen sosyal güvencesi olduğundan dolayı mevzuat gereği yardım taleplerini geri çevirmek bizim için zor oluyordu. Bunun için hayırseverlerimizi ve dostlarımızı devreye soktuk. Baba kanser hastası, kızı üniversite okuyan bir aileye babasının emekli olmasından dolayı mevzuat gereği yok demek bizi üzeceği için bu tür durumda olan öğrencilere destek vermeye başladık. Ayda 100 TL olmak üzere yılda dokuz ay burs vermeye başladık. Bu şekilde 183 öğrencimize yardımcı oluyoruz. Gönül ister ki bu sayı daha da artsın. Bize katkı veren başta Cengiz Ailesi olmak üzere tüm dostlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyor, onlardan Allah Razı olsun” diyerek duygularını ifade etti.
Kanser hastası çaresiz bir babanın kızını okutma isteği 183 öğrencinin önünü açtı.

Kanser hastası çaresiz bir babanın kızını okutma isteği 183 öğrencinin önünü açtı.

Seydişehir’ de eşi kanser hastası olan bir Anne, Hukuk Fakültesinde okuyan kızının okul masraflarının karşılanması için Kaymakamlığa başvurdu. Ancak eşinin emekli olmasından dolayı mevzuat gereği sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım yapılamadı. Bu duruma çaresiz kalan aile kadar Kaymakam Sonel de üzüldü. Bunun üzerine bu ve benzer ailelerin dertlerini çözebilmek için harekete geçti.

Daha önce birçok başarılı projeye imza atarak yoksul, düşkün ve gariplerin elinden tutan Kaymakam Sonel HAYDES’i (Hayırsever Desteği) devreye soktu ve Kaymakamlık bünyesinde bir kaynak oluşturuldu. Bu kaynaktan Seydişehirli olup, dışarıda okuyan maddi imkansızlıklar çeken üniversite öğrencilerine Hayırseverlerin de desteği alınarak ayda 100 TL olmak üzere dokuz ay boyunca eğitim bursu verilmesini planlayarak hayata geçirdi.

Kaymakam Sonel yaptığı açıklamada”  Gerçekten ihtiyaç sahibi olup, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından resmi yardım yapamadığımız aileler vardı. Öğrenci yardım talebine geldiğinde bazı öğrencilerin babalarının emekli olduğu, bazılarının asgari ücretle çalıştığı, bir kısmının da ihtiyaçlı olmasına rağmen sosyal güvencesi olduğundan dolayı mevzuat gereği yardım taleplerini geri çevirmek bizim için zor oluyordu. Bunun için hayırseverlerimizi ve dostlarımızı devreye soktuk. Baba kanser hastası, kızı üniversite okuyan bir aileye babasının emekli olmasından dolayı mevzuat gereği yok demek bizi üzeceği için bu tür durumda olan öğrencilere destek vermeye başladık. Ayda 100 TL olmak üzere yılda dokuz ay burs vermeye başladık. Bu şekilde 183 öğrencimize yardımcı oluyoruz. Gönül ister ki bu sayı daha da artsın. Bize katkı veren başta Cengiz Ailesi olmak üzere tüm dostlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyor, onlardan Allah Razı olsun” diyerek duygularını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.