SEYDİŞEHİRLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS ARTARAK DEVAM EDİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.01.2015 - 12:09, Güncelleme: 26.01.2015 - 12:09
 

SEYDİŞEHİRLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS ARTARAK DEVAM EDİYOR

Geçen yıl okuma isteği ile yanan bir öğrencinin babasının kanser hastası olması sebebiyle okul masraflarını karşılayamaması sonucu yaşadığı çaresizlik, Kaymakam Sonel? in konuyu yakından takip ederek ilgilenmesiyle o öğrenci ile birlikte 237 öğrenciye de umut olmuştu.

Geçen yıl okuma isteği ile yanan bir öğrencinin babasının kanser hastası olması sebebiyle okul masraflarını karşılayamaması sonucu yaşadığı çaresizlik, Kaymakam Sonel’ in konuyu yakından takip ederek ilgilenmesiyle o öğrenci ile birlikte  237 öğrenciye de umut olmuştu. Önceki yıl eşi kanser hastası olan bir Anne, Hukuk Fakültesinde okuyan kızının okul masraflarını karşılayamaması sonucu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurmuş ancak babanın emekli olmasından dolayı vakıf tarafından yardım yapılamamıştı. Bu durum ailenin son umudunu da söndürmüş ve büyük üzüntü yaşamalarına sebep olmuştu. Bu durum aile kadar Kaymakam Sonel’i de derinden etkilemiş buna benzer durumları aşabilmek ve bu durumdaki  ailelere yardımda bulunabilmek için bir çözüm bulma arayışına itmişti. Bu kapsamda çalışmalara başlayan birçok başarılı projeye imza atarak yoksul, düşkün ve gariplerin elinden tutan Kaymakam Sonel HAYDES’i (Hayırsever Desteği) devreye sokarak Kaymakamlık bünyesinde bir kaynak oluşturmuş. Bu kaynaktan Seydişehirli olup, dışarıda okuyan maddi imkansızlıklar çeken üniversite öğrencilerine Hayırseverlerin de desteğini alarak ayda 100 TL olmak üzere dokuz ay boyunca 237 öğrenciye eğitim bursu verilmesini sağlamıştı. Bu yıl da bursun sayı olarak artarak devam edeceğini belirten Kaymakam Sonel”  Geçen dönem Seydişehirli olup da, Seydişehir dışında okuyan 4 yıllık üniversiteli 237 öğrenciye 9 ay boyunca düzenli burs vermiştik. 2014-2015 döneminde de bu uygulamamız devam ediyor. Bu kapsamda Cengiz Ailesi başta olmak üzere hayırsever dostlarımızın katkılarıyla kaymakamlık bünyesinde oluşturduğumuz fonla aynı şekilde 351 öğrencimize ulaşmış olduk. Baba emekli ya da asgari ücretli olup öğrenci okutmakta zorluk çeken mevzuat gereği de Vakıftan yardım yapılamayan öğrencilere ağırlık verdik. Gelecek Türkiye’sinde inşallah bu öğrencilerimiz en iyi yerlere gelerek memlekete faydalı olurlar. Bu konuda bizlere destekte bulunan tüm dostlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Allah O’nlardan razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdi. Öğrenciler ve çocuklarını okutmakta güçlük çeken aileler de “iki dönemdir Seydişehir’ de böyle bir uygulamanın olması çok sevindirici, Allah Kaymakam Beyden razı olsun. Bir baba gibi çocuklarımızla ilgileniyor.  Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.” diyerek duygularını belirten ifadeler kullandılar.
Geçen yıl okuma isteği ile yanan bir öğrencinin babasının kanser hastası olması sebebiyle okul masraflarını karşılayamaması sonucu yaşadığı çaresizlik, Kaymakam Sonel? in konuyu yakından takip ederek ilgilenmesiyle o öğrenci ile birlikte 237 öğrenciye de umut olmuştu.

Geçen yıl okuma isteği ile yanan bir öğrencinin babasının kanser hastası olması sebebiyle okul masraflarını karşılayamaması sonucu yaşadığı çaresizlik, Kaymakam Sonel’ in konuyu yakından takip ederek ilgilenmesiyle o öğrenci ile birlikte  237 öğrenciye de umut olmuştu.

Önceki yıl eşi kanser hastası olan bir Anne, Hukuk Fakültesinde okuyan kızının okul masraflarını karşılayamaması sonucu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurmuş ancak babanın emekli olmasından dolayı vakıf tarafından yardım yapılamamıştı. Bu durum ailenin son umudunu da söndürmüş ve büyük üzüntü yaşamalarına sebep olmuştu. Bu durum aile kadar Kaymakam Sonel’i de derinden etkilemiş buna benzer durumları aşabilmek ve bu durumdaki  ailelere yardımda bulunabilmek için bir çözüm bulma arayışına itmişti.

Bu kapsamda çalışmalara başlayan birçok başarılı projeye imza atarak yoksul, düşkün ve gariplerin elinden tutan Kaymakam Sonel HAYDES’i (Hayırsever Desteği) devreye sokarak Kaymakamlık bünyesinde bir kaynak oluşturmuş. Bu kaynaktan Seydişehirli olup, dışarıda okuyan maddi imkansızlıklar çeken üniversite öğrencilerine Hayırseverlerin de desteğini alarak ayda 100 TL olmak üzere dokuz ay boyunca 237 öğrenciye eğitim bursu verilmesini sağlamıştı.

Bu yıl da bursun sayı olarak artarak devam edeceğini belirten Kaymakam Sonel”  Geçen dönem Seydişehirli olup da, Seydişehir dışında okuyan 4 yıllık üniversiteli 237 öğrenciye 9 ay boyunca düzenli burs vermiştik. 2014-2015 döneminde de bu uygulamamız devam ediyor. Bu kapsamda Cengiz Ailesi başta olmak üzere hayırsever dostlarımızın katkılarıyla kaymakamlık bünyesinde oluşturduğumuz fonla aynı şekilde 351 öğrencimize ulaşmış olduk. Baba emekli ya da asgari ücretli olup öğrenci okutmakta zorluk çeken mevzuat gereği de Vakıftan yardım yapılamayan öğrencilere ağırlık verdik. Gelecek Türkiye’sinde inşallah bu öğrencilerimiz en iyi yerlere gelerek memlekete faydalı olurlar. Bu konuda bizlere destekte bulunan tüm dostlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Allah O’nlardan razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdi.

Öğrenciler ve çocuklarını okutmakta güçlük çeken aileler de “iki dönemdir Seydişehir’ de böyle bir uygulamanın olması çok sevindirici, Allah Kaymakam Beyden razı olsun. Bir baba gibi çocuklarımızla ilgileniyor.  Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.” diyerek duygularını belirten ifadeler kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.