SEYYİD HARUN VELİ CAMİİ'NDE SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.08.2013 - 02:08, Güncelleme: 01.08.2013 - 02:08
 

SEYYİD HARUN VELİ CAMİİ'NDE SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ

Seydişehir?de Ramazan ayı münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan ekiple Seyyid Harun Veli Cami?sin de yapılan Sakal-ı Şerif Ziyareti vatandaşlara açıldı.

Seydişehir’de Kadir Gecesinin yaklaşması nedeniyle Seyyid Harun Veli Cami’sin de korunan Sakal-ı Şerif bayanların ziyaretine açıldı. Her yıl Kadir Gecesinde ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif bu yıl yoğun kalabalıktan dolayı izdiham oluşturduğu için bu yıl erken başlatıldı. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin Sakal-ı  Şerif’ini görmek  için ziyarete gelen bayanlar zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadılar. Seyyid Harun Veli Camisi’nde gerçekleştirilen Sakal-ı Şerif ziyaretinde baş görevli olarak katılan İlçe Vaizi Filiz Uyan: “Her yıl geleneksel olarak mübarek Ramazan ayında  Kadir Gece’si öncesi Sakal-ı Şerif Ziyareti düzenliyoruz. Vatandaşlarımızdan çok yoğun bir ilgi var. Onların kutsal emanetlere gösterdikleri saygı ve sevgiyi  görünce bizler çok mutlu oluyoruz.” Diyerek konuştu. Ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Sakal-ı Şerif’e dokunabilmek için uzun kuyruklar oluşturan bayanlar dokunduktan sonra da  duygularını gözyaşlarıyla dile getirdiler. Bazı vatandaşlar Hz. Seyyid Harun Veli Türbesini’de ziyaret ederken bazı vatandaşlar ise dokunduğu ve öpüp kokladığı  Sakal-ı Şerif’i uzun süre bırakmak istemedi.  Zaman zaman çok heyecanlı oldukları görülen vatandaşların, Sakal-ı Şerif’i ilk kez görmenin de mutluluk ve heyecanını yaşadılar. Ziyaret esnasında bayanlar tarafından söylenen tekbirler, salavatlar ve okunan ilahiler ise Sakal-ı Şerif ziyaretine ayrı bir renk kattı.
Seydişehir?de Ramazan ayı münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan ekiple Seyyid Harun Veli Cami?sin de yapılan Sakal-ı Şerif Ziyareti vatandaşlara açıldı.

Seydişehir’de Kadir Gecesinin yaklaşması nedeniyle Seyyid Harun Veli Cami’sin de korunan Sakal-ı Şerif bayanların ziyaretine açıldı.

Her yıl Kadir Gecesinde ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif bu yıl yoğun kalabalıktan dolayı izdiham oluşturduğu için bu yıl erken başlatıldı. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin Sakal-ı  Şerif’ini görmek  için ziyarete gelen bayanlar zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadılar.

Seyyid Harun Veli Camisi’nde gerçekleştirilen Sakal-ı Şerif ziyaretinde baş görevli olarak katılan İlçe Vaizi Filiz Uyan:

“Her yıl geleneksel olarak mübarek Ramazan ayında  Kadir Gece’si öncesi Sakal-ı Şerif Ziyareti düzenliyoruz. Vatandaşlarımızdan çok yoğun bir ilgi var. Onların kutsal emanetlere gösterdikleri saygı ve sevgiyi  görünce bizler çok mutlu oluyoruz.” Diyerek konuştu.

Ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Sakal-ı Şerif’e dokunabilmek için uzun kuyruklar oluşturan bayanlar dokunduktan sonra da  duygularını gözyaşlarıyla dile getirdiler. Bazı vatandaşlar Hz. Seyyid Harun Veli Türbesini’de ziyaret ederken bazı vatandaşlar ise dokunduğu ve öpüp kokladığı  Sakal-ı Şerif’i uzun süre bırakmak istemedi.  Zaman zaman çok heyecanlı oldukları görülen vatandaşların, Sakal-ı Şerif’i ilk kez görmenin de mutluluk ve heyecanını yaşadılar. Ziyaret esnasında bayanlar tarafından söylenen tekbirler, salavatlar ve okunan ilahiler ise Sakal-ı Şerif ziyaretine ayrı bir renk kattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.