ŞİFA KAYNAĞI GİLABURU SEYDİŞEHİR’DE DE YETİŞİYOR

Yaşam (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.10.2023 - 15:49, Güncelleme: 07.10.2023 - 15:49
 

ŞİFA KAYNAĞI GİLABURU SEYDİŞEHİR’DE DE YETİŞİYOR

Böbrek taşı tedavisinde kullanılan Gilaburu ağrı kesici özelliği, ödem atma, bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor. Ziraatçı Kadir Yıldız tarafından kaleme alınan bilgi yazısı geçtiğimiz günlerde Toroslar Gazetesi'nde yayınlanmıştı.

Yazının yayınlanmasından sonra bazı okurlarımızın gazetemizi arayarak bahçelerini deneme amaçlı ektiklerini bu sene meyve verdiğini gördüklerini ve çok şaşırdıklarını belirttiler.  Bir okurumuz ise Gilaburu bitkisini bir yakını tarafından bahçeye deneme amaçlı için getirdiğini belirterek “3 sene önce ektiğim bitki bu sene meyvesini verdi. Bazı eken arkadaşlarımda da meyve vermiş. Seydişehir’in toprağını sevdiğini gördük’’ diyerek Gilaburu bitkisinin Seydişehir’de de tanınmaya başladığını söyledi. İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde yetişen bu bitki ilçemizde de yetişebileceğini gördük. Yetiştirilmesi zahmetsiz, sağlık açısından çok faydalı olan bu bitkinin fidelerini ilçemiz de bulunan ‘’Fidanlık Müdürlüğü’’ organize ederse bölgemize yeni bir bitki kazandırmış olur. C vitamini bakımından zengin olan bağışıklık sistemini güçlendiren birçok hastalığa iyi gelmesi yanında stres önleyici olması özelliği de olan Gilaburu bitkisi meyve olarak yendiği gibi turşusu ve reçelinin de yapıldı belirtildi.
Böbrek taşı tedavisinde kullanılan Gilaburu ağrı kesici özelliği, ödem atma, bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor. Ziraatçı Kadir Yıldız tarafından kaleme alınan bilgi yazısı geçtiğimiz günlerde Toroslar Gazetesi'nde yayınlanmıştı.

Yazının yayınlanmasından sonra bazı okurlarımızın gazetemizi arayarak bahçelerini deneme amaçlı ektiklerini bu sene meyve verdiğini gördüklerini ve çok şaşırdıklarını belirttiler.

 Bir okurumuz ise Gilaburu bitkisini bir yakını tarafından bahçeye deneme amaçlı için getirdiğini belirterek “3 sene önce ektiğim bitki bu sene meyvesini verdi. Bazı eken arkadaşlarımda da meyve vermiş. Seydişehir’in toprağını sevdiğini gördük’’ diyerek Gilaburu bitkisinin Seydişehir’de de tanınmaya başladığını söyledi.

İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde yetişen bu bitki ilçemizde de yetişebileceğini gördük. Yetiştirilmesi zahmetsiz, sağlık açısından çok faydalı olan bu bitkinin fidelerini ilçemiz de bulunan ‘’Fidanlık Müdürlüğü’’ organize ederse bölgemize yeni bir bitki kazandırmış olur.

C vitamini bakımından zengin olan bağışıklık sistemini güçlendiren birçok hastalığa iyi gelmesi yanında stres önleyici olması özelliği de olan Gilaburu bitkisi meyve olarak yendiği gibi turşusu ve reçelinin de yapıldı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.