SOĞUK HAVA DEPOSU, HAL VE PAKETLEME TESİSLERİNİN ETÜT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2019 - 01:48, Güncelleme: 28.02.2019 - 01:48
 

SOĞUK HAVA DEPOSU, HAL VE PAKETLEME TESİSLERİNİN ETÜT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tarımı geliştirecek ve istihdam oluşturacak en önemli projelerden olan Soğuk Hava Deposu, Hal ve Paketleme Tesisini hayata geçirmek için somut adımlar atılıyor.

Seydişehir Belediyesi’nin; Bozkır, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir bölgesine hitap edecek olan Soğuk Hava deposu – Hal ve Paketleme Tesisleri için etüt çalışmalarının devam ettiği, gerçekleşecek bu tesislerle Seydişehir’in ekonomi kalkınmasına değer katacağı bildirildi. 2017 yılında yer tahsisi yapılan projenin ilgili kurumlar ile etüt çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Yapılacak hizmet ve gerçekleşecek yatırımlarla ilçe tarımı daha da gelişecek. İlçemiz ve bölgemizde üretilen yaş sebze, meyve ve tarımsal ürünlerin depolaması için soğuk hava depo tesisinin olmayışı bölge üreticilerimiz için eksikliktir. Bozkır, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir artan üretim hacmi beraberinde soğuk hava deposu ihtiyacını da fazlasıyla hissettirmektedir.  Vatandaşımıza iş imkânı sağlayacak soğuk hava deposu hal ve paketleme tesisi Seydişehir’in ekonomik kalkınmasına değer katacaktır. Ayrıca bölgesel kalkınma anlamında yeni birliktelikler ve güçlü ticaret ağları oluşturulacaktır.” dedi.
Tarımı geliştirecek ve istihdam oluşturacak en önemli projelerden olan Soğuk Hava Deposu, Hal ve Paketleme Tesisini hayata geçirmek için somut adımlar atılıyor.

Seydişehir Belediyesi’nin; Bozkır, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir bölgesine hitap edecek olan Soğuk Hava deposu – Hal ve Paketleme Tesisleri için etüt çalışmalarının devam ettiği, gerçekleşecek bu tesislerle Seydişehir’in ekonomi kalkınmasına değer katacağı bildirildi.

2017 yılında yer tahsisi yapılan projenin ilgili kurumlar ile etüt çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;

“Yapılacak hizmet ve gerçekleşecek yatırımlarla ilçe tarımı daha da gelişecek. İlçemiz ve bölgemizde üretilen yaş sebze, meyve ve tarımsal ürünlerin depolaması için soğuk hava depo tesisinin olmayışı bölge üreticilerimiz için eksikliktir.

Bozkır, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir artan üretim hacmi beraberinde soğuk hava deposu ihtiyacını da fazlasıyla hissettirmektedir.  Vatandaşımıza iş imkânı sağlayacak soğuk hava deposu hal ve paketleme tesisi Seydişehir’in ekonomik kalkınmasına değer katacaktır. Ayrıca bölgesel kalkınma anlamında yeni birliktelikler ve güçlü ticaret ağları oluşturulacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.