SOĞUK HAVA DEPOSUNDAN İLK ÜRÜNLER YURT DIŞINA SEVK EDİLDİ

Yaşam (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 19.11.2023 - 17:51, Güncelleme: 19.11.2023 - 17:51
 

SOĞUK HAVA DEPOSUNDAN İLK ÜRÜNLER YURT DIŞINA SEVK EDİLDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından Hafif Sanayi Bölgesi Hububat Borsasın arkasında bulunan geçtiğimiz yıl aralık ayında yapımına başlanılan Soğuk Hava Deposu, ürün kabulüne başlayarak ilk ihracatını gerçekleştirdi.

      Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamında faaliyet geçen  2 bin 500  ton kapasiteli soğuk hava deposundan iki günde 5 Ton çileğin Romanya, Gürcistan ve Azerbaycan’a ihraç edildiğini kaydetti.   Tarıma ve çiftçilere verdiği destekle bu alanda önemli bir atılıma imza atan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, şehirdeki tüm çiftçileri tek bir çatı altında toplamak için ilçeye kazandırmış olduğu Soğuk Hava Deposu ile Meyve Kurutma ve Paketleme Tesislerinin hayırlı olmasını diledi.   Başkan Tutal, “Geçtiğimiz yıl Aralık ayında temellerini attığımız soğuk hava tesisimiz tamamlandı. Soğuk Hava Deposu,  Kurutma, Paketleme, Tohum Eleme Tesisleri ile Toptancı Dükkanları Alaylar İki Mahallesi Hafif Sanayi bölgesinde 7 Bin 480 m2 alanda inşa edildi.  Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ve 11 adet ticari dükkandan oluşan projemiz yaklaşık maliyetinin 63 milyon lira. Projemiz 2019 Yerel Seçimler Beyannamesinde de yer almakta idi şükürler olsun ki bu sözümüzü de yerine getirdik. 2 Bin 500  tonluk bir soğuk hava deposu kazanmış oldu şehrimiz. Fiili olarak şuan zaten çalışmaya başladı. Çiftçimiz ürününü getirerek burada depolayabilir, istifade edebilir. Yakında da açılış törenini gerçekleştireceğiz” dedi.   İŞİMİZ HİZMET ÜRETMEK   İlk ihracatlarını gerçekleştirmenin mutluluğu yaşadıklarını kaydeden başkan Tutal, "Seydişehir'imizde yaptığımız her hizmet karşılık buldu, sorunlara çözüm oldu, şehrimizin gelişimine katkı sağladı. Bizler, şehrimize hizmet üretiyoruz. Vatandaşlarımızı her alanda destekliyoruz. Bu projemiz de ilçemizde önemli bir sorunu çözüme kavuşturdu, şehrimizin gelişimine katkı sağladı.   Şehrimize ve bölgemize hizmet eden, Seydişehir Belediyesi olarak yapımını tamamladığımız soğuk hava depomuzda ürün kabulüne başladık. Mevsim sonu olmasına rağmen Seydişehir ve bölge halkının çileği depolanıp yurt dışına Gürcistan ,Romanya ve Azerbaycan gibi ülkelere  meyve ve sebzelerimizin ihracatını yapmaya başladık. İlk tırlarımız yurt dışına çıkış yaptı. Bölgemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun.   Bu projemizin amacı sadece bir soğuk hava deposu değildir. Beraberinde ürünlerimizi daha değerli satabilmek adına paketleme, ambalajlama, ürünlerde bir seviye daha ileri geçerek kurutma gibi, fonksiyon katarak çiftçimizin ürününü daha değerli halde pazara sunmak amacında idik. Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Seydişehir Belediyesi tarafından Hafif Sanayi Bölgesi Hububat Borsasın arkasında bulunan geçtiğimiz yıl aralık ayında yapımına başlanılan Soğuk Hava Deposu, ürün kabulüne başlayarak ilk ihracatını gerçekleştirdi.

 

 

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamında faaliyet geçen  2 bin 500  ton kapasiteli soğuk hava deposundan iki günde 5 Ton çileğin Romanya, Gürcistan ve Azerbaycan’a ihraç edildiğini kaydetti.

 

Tarıma ve çiftçilere verdiği destekle bu alanda önemli bir atılıma imza atan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, şehirdeki tüm çiftçileri tek bir çatı altında toplamak için ilçeye kazandırmış olduğu Soğuk Hava Deposu ile Meyve Kurutma ve Paketleme Tesislerinin hayırlı olmasını diledi.

 

Başkan Tutal, “Geçtiğimiz yıl Aralık ayında temellerini attığımız soğuk hava tesisimiz tamamlandı. Soğuk Hava Deposu,  Kurutma, Paketleme, Tohum Eleme Tesisleri ile Toptancı Dükkanları Alaylar İki Mahallesi Hafif Sanayi bölgesinde 7 Bin 480 m2 alanda inşa edildi.

  Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ve 11 adet ticari dükkandan oluşan projemiz yaklaşık maliyetinin 63 milyon lira. Projemiz 2019 Yerel Seçimler Beyannamesinde de yer almakta idi şükürler olsun ki bu sözümüzü de yerine getirdik. 2 Bin 500  tonluk bir soğuk hava deposu kazanmış oldu şehrimiz. Fiili olarak şuan zaten çalışmaya başladı. Çiftçimiz ürününü getirerek burada depolayabilir, istifade edebilir. Yakında da açılış törenini gerçekleştireceğiz” dedi.

 

İŞİMİZ HİZMET ÜRETMEK

 

İlk ihracatlarını gerçekleştirmenin mutluluğu yaşadıklarını kaydeden başkan Tutal, "Seydişehir'imizde yaptığımız her hizmet karşılık buldu, sorunlara çözüm oldu, şehrimizin gelişimine katkı sağladı. Bizler, şehrimize hizmet üretiyoruz. Vatandaşlarımızı her alanda destekliyoruz. Bu projemiz de ilçemizde önemli bir sorunu çözüme kavuşturdu, şehrimizin gelişimine katkı sağladı.

 

Şehrimize ve bölgemize hizmet eden, Seydişehir Belediyesi olarak yapımını tamamladığımız soğuk hava depomuzda ürün kabulüne başladık. Mevsim sonu olmasına rağmen Seydişehir ve bölge halkının çileği depolanıp yurt dışına Gürcistan ,Romanya ve Azerbaycan gibi ülkelere  meyve ve sebzelerimizin ihracatını yapmaya başladık. İlk tırlarımız yurt dışına çıkış yaptı. Bölgemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

 

Bu projemizin amacı sadece bir soğuk hava deposu değildir. Beraberinde ürünlerimizi daha değerli satabilmek adına paketleme, ambalajlama, ürünlerde bir seviye daha ileri geçerek kurutma gibi, fonksiyon katarak çiftçimizin ürününü daha değerli halde pazara sunmak amacında idik. Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
May-Kıl
(23.11.2023 17:10 - #1058)
Hayırlı olsun, daha da gelişerek sürdürülebilirliği sağlanır inş.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.