Sokak Hayvanları Duyarlı Bir Şehir İçin Benden de Bir Öneri!

Biyografi (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 26.12.2021 - 13:14, Güncelleme: 26.12.2021 - 13:14
 

Sokak Hayvanları Duyarlı Bir Şehir İçin Benden de Bir Öneri!

ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

İlçemizde yapılan şehrimiz ile ilgili toplantılarda başıboş hayvanların sorunu birinci sırada gündeme getirildi. Barınak sorunu, vatandaşa verdiği zarar gibi şikayetler hiç eksik olmadı. Aslında bu meselede herkesin memnun etmek çok zor. Yani meseleyi kökünden halletmek imkansız gibi bir şey… Seydişehir bu konuda duyarlı bir şehir olduğunu karakışı yaşadığımız şu son günlerde bir kez daha gösterdi. İlçemizde faaliyet gösteren Hayvan Severler Derneği, Doğa ve Yabani Hayvanlar Derneği, Gönüllülerin yanı sıra Belediye ve Kaymakamlık ’ta hayvanları beslemek için seferber oldu. Seydişehir Belediyesi, Büyükşehir ve Orman İşletmeleri ile beraber modern bir barınak yapmak için hazırlıklara başlamıştı. Bu konuda en son emir yüksekten geldi. Cumhurbaşkanı Ak Parti belediye Başkanlarına seslenerek, “Şehirlerinize barınak yapma konusunu öne alın” diyerek talimatta bulundu. Gelinen nokta itibariyle artık Seydişehir başıboş köpek sorununu sıfıra indiremese de halletme safhasına geldi. Benimde bu konuda daha rasyonel hareket etmek için bir önerim var. Nasıl Manavgat yangınına yardımda ve önceki yıllardaki ülkemizde meydana gelen felaketlere yardım içi kurulan komite sokak hayvanları içinde oluşturulursa yine Belediyemizin önderliğinde başta Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri, ilgili Dernekler ve gönüllü Vatandaşlarımız birlikte bu işe el atarlarsa sokak hayvanları meselesini kökten halletmiş oluruz. Şöyle ki sokak hayvanlarını beslediklerini sosyal medyada paylaşmanın yerine yapılan işin Allah rızası için kabilinden fırınlardaki bayat ekmekler, lokantalar ve kurum yemekhanelerindeki artan yemekler, hayırsever vatandaşların bizzat yaptıkları nakdi ve gıda yardımları bir noktada toplanılmış olursa, şehrimizin her köşesindeki beslenmeye muhtaç hayvanlara ulaşılmış olur diye düşünüyorum. Hayvanlara hassasiyet bakımından çokta kötü durumda olmayan Seydişehir’imiz, modern barınağa kavuşur ve yukarıdaki önerime uygun bir planlamayla herkes bu taşın altına eline koyarsa… Seydişehir engellilere duyarlı bir şehir olduğu gibi, sokak hayvanlarına da duyarlı bir şehir olur…    
ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

İlçemizde yapılan şehrimiz ile ilgili toplantılarda başıboş hayvanların sorunu birinci sırada gündeme getirildi.

Barınak sorunu, vatandaşa verdiği zarar gibi şikayetler hiç eksik olmadı.

Aslında bu meselede herkesin memnun etmek çok zor.

Yani meseleyi kökünden halletmek imkansız gibi bir şey…

Seydişehir bu konuda duyarlı bir şehir olduğunu karakışı yaşadığımız şu son günlerde bir kez daha gösterdi.

İlçemizde faaliyet gösteren Hayvan Severler Derneği, Doğa ve Yabani Hayvanlar Derneği, Gönüllülerin yanı sıra Belediye ve Kaymakamlık ’ta hayvanları beslemek için seferber oldu.

Seydişehir Belediyesi, Büyükşehir ve Orman İşletmeleri ile beraber modern bir barınak yapmak için hazırlıklara başlamıştı.

Bu konuda en son emir yüksekten geldi.

Cumhurbaşkanı Ak Parti belediye Başkanlarına seslenerek, “Şehirlerinize barınak yapma konusunu öne alın” diyerek talimatta bulundu.

Gelinen nokta itibariyle artık Seydişehir başıboş köpek sorununu sıfıra indiremese de halletme safhasına geldi.

Benimde bu konuda daha rasyonel hareket etmek için bir önerim var.

Nasıl Manavgat yangınına yardımda ve önceki yıllardaki ülkemizde meydana gelen felaketlere yardım içi kurulan komite sokak hayvanları içinde oluşturulursa yine Belediyemizin önderliğinde başta Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri, ilgili Dernekler ve gönüllü Vatandaşlarımız birlikte bu işe el atarlarsa sokak hayvanları meselesini kökten halletmiş oluruz.

Şöyle ki sokak hayvanlarını beslediklerini sosyal medyada paylaşmanın yerine yapılan işin Allah rızası için kabilinden fırınlardaki bayat ekmekler, lokantalar ve kurum yemekhanelerindeki artan yemekler, hayırsever vatandaşların bizzat yaptıkları nakdi ve gıda yardımları bir noktada toplanılmış olursa, şehrimizin her köşesindeki beslenmeye muhtaç hayvanlara ulaşılmış olur diye düşünüyorum.

Hayvanlara hassasiyet bakımından çokta kötü durumda olmayan Seydişehir’imiz, modern barınağa kavuşur ve yukarıdaki önerime uygun bir planlamayla herkes bu taşın altına eline koyarsa…

Seydişehir engellilere duyarlı bir şehir olduğu gibi, sokak hayvanlarına da duyarlı bir şehir olur…

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.