SUĞLA ARAZİSİNE KALICI ÇÖZÜM İSTENİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2017 - 12:00, Güncelleme: 10.11.2017 - 12:00
 

SUĞLA ARAZİSİNE KALICI ÇÖZÜM İSTENİYOR

Uzun yıllar Ecrimisil olarak kullanılan ve köklü bir çözüm bekleyen suğla arazisi sorunu geçtiğimiz günlerde patlak vermişti.

Mal müdürlüğünce yasa gereği açık artırma usulü kiraya verme ihalesine topluca gelerek karşı çıkan Çatmakayalılar burada karışıklığa neden olmuş bu esnada çıkan arbede ise ilçe Emniyet müdürü Kasım Özdemir ve Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer’in araya girmesi ile önlenmiş ve ihale iptal edilmişti. Bu sorun Cumartesi günü Konya’da bulunan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya iletildi ve konu ile ilgili çalışmalar yapmak için Ankara’ya gidileceği öğrenildi. Bu konuda ki sorularımızı cevaplandıran ilçe başkanı Mustafa Konurer, “yıllardır çiftçilerimizin kullandığı ecrimisil usulü ile suğla arazisini artık köklü bir çözüm bulmamız lazım. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanımıza konuyu ilettik. Şimdiye kadar suğla arazisini kullanan çiftçilerimizi mağdur etmemek için yasal bir düzenleme gerekiyor. Bu durumu Ankara’ya ileteceğiz. Satışa veya kiralamaya çıkarken ikamet şartının konulması için uğraşacağız” dedi.
Uzun yıllar Ecrimisil olarak kullanılan ve köklü bir çözüm bekleyen suğla arazisi sorunu geçtiğimiz günlerde patlak vermişti.

Mal müdürlüğünce yasa gereği açık artırma usulü kiraya verme ihalesine topluca gelerek karşı çıkan Çatmakayalılar burada karışıklığa neden olmuş bu esnada çıkan arbede ise ilçe Emniyet müdürü Kasım Özdemir ve Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer’in araya girmesi ile önlenmiş ve ihale iptal edilmişti.

Bu sorun Cumartesi günü Konya’da bulunan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya iletildi ve konu ile ilgili çalışmalar yapmak için Ankara’ya gidileceği öğrenildi.

Bu konuda ki sorularımızı cevaplandıran ilçe başkanı Mustafa Konurer, “yıllardır çiftçilerimizin kullandığı ecrimisil usulü ile suğla arazisini artık köklü bir çözüm bulmamız lazım. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanımıza konuyu ilettik. Şimdiye kadar suğla arazisini kullanan çiftçilerimizi mağdur etmemek için yasal bir düzenleme gerekiyor. Bu durumu Ankara’ya ileteceğiz. Satışa veya kiralamaya çıkarken ikamet şartının konulması için uğraşacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.