SUĞLA ÇİFTÇİSİ ECRİ MİSİL’DEN KURTULDU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2018 - 12:07, Güncelleme: 24.11.2018 - 12:07
 

SUĞLA ÇİFTÇİSİ ECRİ MİSİL’DEN KURTULDU

Seydişehir,Yalıhüyük,Ahırlı İlçeleri başta olmak üzere Suğla arazisini ecri misil yöntemi ile yaklaşık 10 bin çiftçinin yüzü gülüyor.

Milli  Emlak’a ait olan ,Yüz yıldan  beri ecri misil yöntemi  ile  binlerce  dekarlık verimli  suğla arazisini  kullanan  çiftçimiz doğrudan  gelir  desteklerden faydalanamıyordu. Çiftçiler bunun yanı sıra  ecri misil  ücretlerinin yüksek  olmasından yakınıyordu. Çevre  ve  şehircilik  bakanlığının hazineye ait  tarım arazilerini satış ve  kiralama  usulü  ile Sugla  arazisini  kullanan  çiftçiler artık  ecri misil  yerine kullandıkları arazileri yarı fiyatına  kiralama  usulü  ile  kullanabilecekler. ve doğrudan  gelir  desteğinden  faydalanabilecekler. Edinilen  bilgiye  göre Tarım  arazilerinin kiralama ve  satış başvurularının sona erdiği bu aşamadan sonra gerekli  şartlara uyan  çiftçilerimiz suğla  arasizini yeni yöntemle kallanabilecekler. Çevre  şehircilik  bakanlığının 4706 sayılı  kanunla 4. maddesinin  12. fıkrası kapsamında yürürlüğe  koyduğu  hazineye ait  tarım arazileri doğrudan satış  ve  kiralama  başvurusunun sona erdi. İlçemizde de Suğla  arazisini  kullanan  çiftçilerimizin  tamamının bu  imkandan  faydalanmak  için başvurduğu öğrenildi. Bu  uygulamadan  yararlanma  şartlarının 30.03.2014 tarihi itibari  ile  en az  üç yıldan  beri suğla arazisinde tarımsal  amaçlı kullanan  ve  kullanımı  halen  devam eden çiftçiler idare tarıfından  tesbit  ve  tebliğ edilen  satış  bedelini (raiş bedel) itiraz etmeksizin  kabul etmeleri  koşulu ile doğrudan satın alma  veya kiralama hakkından  yararlanabilecekler. İlçemiz sınırlarında Orta,aşağı ve Baş karaviranda  3500,Kuran,Kumluca,Gökhüyük dış  mahalllerinde 2 bin  çiftçi,Suğlaya sınırı  olan  diğer  komşu  İlçeler Yalıhüyük,Ahırlı ve dışmahallesi Akisede 3 bin 624 çiftçi  yaklaşık 10  bin çiftçi bu  uygulamadan  faydalanmış  olacak.
Seydişehir,Yalıhüyük,Ahırlı İlçeleri başta olmak üzere Suğla arazisini ecri misil yöntemi ile yaklaşık 10 bin çiftçinin yüzü gülüyor.

Milli  Emlak’a ait olan ,Yüz yıldan  beri ecri misil yöntemi  ile  binlerce  dekarlık verimli  suğla arazisini  kullanan  çiftçimiz doğrudan  gelir  desteklerden faydalanamıyordu. Çiftçiler bunun yanı sıra  ecri misil  ücretlerinin yüksek  olmasından yakınıyordu.

Çevre  ve  şehircilik  bakanlığının hazineye ait  tarım arazilerini satış ve  kiralama  usulü  ile Sugla  arazisini  kullanan  çiftçiler artık  ecri misil  yerine kullandıkları arazileri yarı fiyatına  kiralama  usulü  ile  kullanabilecekler. ve doğrudan  gelir  desteğinden  faydalanabilecekler.

Edinilen  bilgiye  göre Tarım  arazilerinin kiralama ve  satış başvurularının sona erdiği bu aşamadan sonra gerekli  şartlara uyan  çiftçilerimiz suğla  arasizini yeni yöntemle kallanabilecekler.

Çevre  şehircilik  bakanlığının 4706 sayılı  kanunla 4. maddesinin  12. fıkrası kapsamında yürürlüğe  koyduğu  hazineye ait  tarım arazileri doğrudan satış  ve  kiralama  başvurusunun sona erdi.

İlçemizde de Suğla  arazisini  kullanan  çiftçilerimizin  tamamının bu  imkandan  faydalanmak  için başvurduğu öğrenildi.

Bu  uygulamadan  yararlanma  şartlarının 30.03.2014 tarihi itibari  ile  en az  üç yıldan  beri suğla arazisinde tarımsal  amaçlı kullanan  ve  kullanımı  halen  devam eden çiftçiler idare tarıfından  tesbit  ve  tebliğ edilen  satış  bedelini (raiş bedel) itiraz etmeksizin  kabul etmeleri  koşulu ile doğrudan satın alma  veya kiralama hakkından  yararlanabilecekler.

İlçemiz sınırlarında Orta,aşağı ve Baş karaviranda  3500,Kuran,Kumluca,Gökhüyük dış  mahalllerinde 2 bin  çiftçi,Suğlaya sınırı  olan  diğer  komşu  İlçeler Yalıhüyük,Ahırlı ve dışmahallesi Akisede 3 bin 624 çiftçi  yaklaşık 10  bin çiftçi bu  uygulamadan  faydalanmış  olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.