Suğla'da kaçak avcılara büyük vurgun

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2021 - 12:36, Güncelleme: 16.05.2021 - 12:36
 

Suğla'da kaçak avcılara büyük vurgun

Seydişehir Sportif Olta Balıkçılığı Doğal Hayatı Koruma Derneği ile birlikte İlçe Tarım   ve Jandarma ekipleri hız kesmeden kaçak avcılarla mücadeleleri sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan denetimlerde 4 adet kaçak avcılıkta kullanılan filika kayıyım ve 4000 metre uzunluğundaki ağa el konularak imha edildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre şimdiye kadar kaçak ağların en uzunu olan 4 km ağın amatör balıkçılıkla hiçbir alakası olmadığı yumurtlama döneminde böyle bir ağın kullanılmasının tam bir katliam olduğu bildirildi. Seydişehir Sportif Olta Balıkçılığı Doğal Hayatı Koruma Derneği yetkilileri amaçlarının  sportif olta balıkçılığının dışında ticari amaçla yapılan ve katliama dönüştürülen balık avının önüne geçmek olduğunu bildirerek :Çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren sanın kaymakamımıza teşekkürlerimizi borç biliriz. Jandarma komutanlığına ve Seydişehir İlçe Tarım Müdürlüğüne ‘de hassasiyetleri ve öz verileri için teşekkür ederiz.” dedi
Seydişehir Sportif Olta Balıkçılığı Doğal Hayatı Koruma Derneği ile birlikte İlçe Tarım   ve Jandarma ekipleri hız kesmeden kaçak avcılarla mücadeleleri sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan denetimlerde 4 adet kaçak avcılıkta kullanılan filika kayıyım ve 4000 metre uzunluğundaki ağa el konularak imha edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre şimdiye kadar kaçak ağların en uzunu olan 4 km ağın amatör balıkçılıkla hiçbir alakası olmadığı yumurtlama döneminde böyle bir ağın kullanılmasının tam bir katliam olduğu bildirildi.

Seydişehir Sportif Olta Balıkçılığı Doğal Hayatı Koruma Derneği yetkilileri amaçlarının  sportif olta balıkçılığının dışında ticari amaçla yapılan ve katliama dönüştürülen balık avının önüne geçmek olduğunu bildirerek :Çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren sanın kaymakamımıza teşekkürlerimizi borç biliriz. Jandarma komutanlığına ve Seydişehir İlçe Tarım Müdürlüğüne ‘de hassasiyetleri ve öz verileri için teşekkür ederiz.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.