SULAMA VANASINI BAKAN YARDIMCISI TÜFEKÇİ AÇTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2018 - 01:02, Güncelleme: 30.04.2018 - 01:02
 

SULAMA VANASINI BAKAN YARDIMCISI TÜFEKÇİ AÇTI

Seydişehir’in Kavak Mahallesinde yapımı tamamlanan 415 bin metre küp su depolama hacmine sahip göletten 2 bin dekarlık alanı sulama projesi hayata geçti.

İlk sulama vanasını Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci açtı. Açılış programına Orman, Meteoroloji, DSİ Konya Bölge Müdürleri de katıldı. Bakan yardımcısı  Tüfekci; “KOP Projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir’in Kavak Mahallesine 415 bin metreküp su depolama hacmine sahip bir gölet kazandırıldı. Yaklaşık 4,5 milyon liraya mal oldu 2 bin dekar ekili anan sulanabilecek. Sulu tarıma geçilmesi  ile birlikte  ürün çeşitliliği artacak. Çiftçilerimiz daha çok  kazanacak. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.   Kooperatif  Başkanı Bilal  Güneş’te konuşmasında; “Göletimiz geçtiğimiz kış aylarında yağışların verimli  olması nedeniyle doldu. Sayın Bakan yardımcımızın  Göletin yapılmasında  büyük emeği  oldu. Bu gün hayırlısı ile sulama vanalarını  Bakan yardımcımızla açmak  nasip oldu. Buradan  hükümetimize, Bakan yardımcımız Sayın  Harun Tüfekci Beye, Konya  Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.
Seydişehir’in Kavak Mahallesinde yapımı tamamlanan 415 bin metre küp su depolama hacmine sahip göletten 2 bin dekarlık alanı sulama projesi hayata geçti.

İlk sulama vanasını Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci açtı.

Açılış programına Orman, Meteoroloji, DSİ Konya Bölge Müdürleri de katıldı.

Bakan yardımcısı  Tüfekci; “KOP Projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir’in Kavak Mahallesine 415 bin metreküp su depolama hacmine sahip bir gölet kazandırıldı. Yaklaşık 4,5 milyon liraya mal oldu 2 bin dekar ekili anan sulanabilecek. Sulu tarıma geçilmesi  ile birlikte  ürün çeşitliliği artacak. Çiftçilerimiz daha çok  kazanacak. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.  

Kooperatif  Başkanı Bilal  Güneş’te konuşmasında; “Göletimiz geçtiğimiz kış aylarında yağışların verimli  olması nedeniyle doldu. Sayın Bakan yardımcımızın  Göletin yapılmasında  büyük emeği  oldu. Bu gün hayırlısı ile sulama vanalarını  Bakan yardımcımızla açmak  nasip oldu. Buradan  hükümetimize, Bakan yardımcımız Sayın  Harun Tüfekci Beye, Konya  Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.