SULUDERE ESKİ DURUMUNU ARATIR OLDU…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.02.2020 - 04:16, Güncelleme: 07.02.2020 - 04:16
 

SULUDERE ESKİ DURUMUNU ARATIR OLDU…

DSİ tarafından ıslah edilen Bostandere Çayı’nın çalışmalarının yarım kalması, derenin etrafındaki yollarda ve ekili dikili alanlarda hasara yol açıyor.

Bostandereliler açılan kanalın kenarına sanat yapıları yapılmadığından derenin sürekli taştığını ve mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Bostandere halkı tarafından, Ketenli istikametinden gelip Bostandere’nin içinden geçen ve geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından temizlenmiş Suludere Çayı’nın temizlenirken etrafındaki ağaçların sökülmesi ve kenarlarına da sanat yapılarının yapılmamasının, sağanak yağışlarda dere yatağının genişlemesine ve ekili alanların su altında kalmasına yol açtığı belirtiliyor. Islah edilen çay üzerinde 80-100 heyelan oluştuğu ve çayın üzerinde bulunan köprünün de yıkılmak üzere olduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Bostandereliler, “Dere kenarındaki hasar her geçen yıl artarak devam ediyor. DSİ tarafından kanal açıldığı zaman yetkililere söylenmişti. Onlar da kavislere taş atacaklarını belirtmişlerdi. Ancak atılmadı. Bundan dolayı da taşkın sular gelip tabandan toprağı oyarak yıkılmalara sebep oldu. Çayın kenarındaki yollar şu anda kaybolmuş durumda. Ekili arazilerimize de zarar vermeye devam ediyor. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dediler.
DSİ tarafından ıslah edilen Bostandere Çayı’nın çalışmalarının yarım kalması, derenin etrafındaki yollarda ve ekili dikili alanlarda hasara yol açıyor.

Bostandereliler açılan kanalın kenarına sanat yapıları yapılmadığından derenin sürekli taştığını ve mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

Bostandere halkı tarafından, Ketenli istikametinden gelip Bostandere’nin içinden geçen ve geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından temizlenmiş Suludere Çayı’nın temizlenirken etrafındaki ağaçların sökülmesi ve kenarlarına da sanat yapılarının yapılmamasının, sağanak yağışlarda dere yatağının genişlemesine ve ekili alanların su altında kalmasına yol açtığı belirtiliyor.

Islah edilen çay üzerinde 80-100 heyelan oluştuğu ve çayın üzerinde bulunan köprünün de yıkılmak üzere olduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Bostandereliler, “Dere kenarındaki hasar her geçen yıl artarak devam ediyor. DSİ tarafından kanal açıldığı zaman yetkililere söylenmişti. Onlar da kavislere taş atacaklarını belirtmişlerdi. Ancak atılmadı. Bundan dolayı da taşkın sular gelip tabandan toprağı oyarak yıkılmalara sebep oldu. Çayın kenarındaki yollar şu anda kaybolmuş durumda. Ekili arazilerimize de zarar vermeye devam ediyor. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.