SÜLÜKLÜ VE DİPSİZ GÖL DOĞAL SİT ALANI OLACAK

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2020 - 11:45, Güncelleme: 18.03.2020 - 11:45
 

SÜLÜKLÜ VE DİPSİZ GÖL DOĞAL SİT ALANI OLACAK

Seydişehir Dikilitaş ve Ketenli Mahalleleri arasında bulunan Sülüklü Göl ve Ahırlı ilçesine bağlı Dipsiz Göl doğal sit alanı oluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak tescilleyeceği, bunlar arasında Seydişehir’e bağlı Sülüklü Göl ve Ahırlı’ya bağlı Dipsiz Göl’ün de bulunduğu öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre Türkiye'de doğal sit alanlarının ülke topraklarının yüz ölçümünün yüzde 2,5'ini oluşturduğu; Türkiye ve içinde bulunduğu bölgenin ekosistem bütünlüğü ile biyolojik çeşitliliğini korumak amacıyla 2023’e kadar tüm korunan alanların ülke yüz ölçümünün yüzde 17’sine ulaştırılması hedeflendiği bildirildi.
Seydişehir Dikilitaş ve Ketenli Mahalleleri arasında bulunan Sülüklü Göl ve Ahırlı ilçesine bağlı Dipsiz Göl doğal sit alanı oluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak tescilleyeceği, bunlar arasında Seydişehir’e bağlı Sülüklü Göl ve Ahırlı’ya bağlı Dipsiz Göl’ün de bulunduğu öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre Türkiye'de doğal sit alanlarının ülke topraklarının yüz ölçümünün yüzde 2,5'ini oluşturduğu; Türkiye ve içinde bulunduğu bölgenin ekosistem bütünlüğü ile biyolojik çeşitliliğini korumak amacıyla 2023’e kadar tüm korunan alanların ülke yüz ölçümünün yüzde 17’sine ulaştırılması hedeflendiği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.