TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM ELİ UZATILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2019 - 09:35, Güncelleme: 11.06.2019 - 09:35
 

TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM ELİ UZATILDI

Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediyesi işbirliği ile Aşağıkaraören mahallesinde etkili olan dolu yağışı sonrası çadırları zarar gören tarım işçilerine yardım eli uzatıldığı öğrenildi.

Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediyesi ekiplerince temin edilen 100 adet yatak, 100 adet battaniye ve 4 çadır Aşağıkaraören Mahallesinde kalan yaklaşık 200 kişilik aileye teslim edildi. Aniden bastıran dolu yağışı ilçedeki birçok ekili tarım arazisi, ağaçlar ve sebze fidelerinin büyük bölüme zarar verdi. Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından Afet Tespit Komisyonunun oluşturulduğu ve kısa sürede bölgede ekiplerin inceleme yaparak zarar tespitinin yapılacağı bildirildi. Yaşanan doğal afetten etkilenen tarım işçilerine gerekli yardımın yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Aniden başlayan yağmur ve dolu sonrasında ciddi bir sel felaketi yaşandı. Aşağıkaraören mahallemizde Gaziantep ve Kahramanmaraş'dan gelen tarım işçilerimiz dolu ve yağış nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. Bizler de kendilerine Seydişehir Kaymakamlığımız ile birlikte yatak, battaniye, çadır ve yemek yardımında bulunduk. Tarım işçilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Doludan zarar gören tarım arazilerinin hasar tespiti yapılarak gerekli yardımda bulunulacak" dedi. Yaşanan yağış sonrası bölgede gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan ise, " Kaymakamlığımız ve Seydişehir Belediyemiz tarafından tarım işçilerimize gerekli yardım yapıldı. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri korusun. Devletimiz her zaman mağdur olan vatandaşlarının yanında" şeklinde konuştu.
Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediyesi işbirliği ile Aşağıkaraören mahallesinde etkili olan dolu yağışı sonrası çadırları zarar gören tarım işçilerine yardım eli uzatıldığı öğrenildi.

Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediyesi ekiplerince temin edilen 100 adet yatak, 100 adet battaniye ve 4 çadır Aşağıkaraören Mahallesinde kalan yaklaşık 200 kişilik aileye teslim edildi. Aniden bastıran dolu yağışı ilçedeki birçok ekili tarım arazisi, ağaçlar ve sebze fidelerinin büyük bölüme zarar verdi. Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından Afet Tespit Komisyonunun oluşturulduğu ve kısa sürede bölgede ekiplerin inceleme yaparak zarar tespitinin yapılacağı bildirildi.

Yaşanan doğal afetten etkilenen tarım işçilerine gerekli yardımın yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Aniden başlayan yağmur ve dolu sonrasında ciddi bir sel felaketi yaşandı. Aşağıkaraören mahallemizde Gaziantep ve Kahramanmaraş'dan gelen tarım işçilerimiz dolu ve yağış nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. Bizler de kendilerine Seydişehir Kaymakamlığımız ile birlikte yatak, battaniye, çadır ve yemek yardımında bulunduk. Tarım işçilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Doludan zarar gören tarım arazilerinin hasar tespiti yapılarak gerekli yardımda bulunulacak" dedi.

Yaşanan yağış sonrası bölgede gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan ise, " Kaymakamlığımız ve Seydişehir Belediyemiz tarafından tarım işçilerimize gerekli yardım yapıldı. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri korusun. Devletimiz her zaman mağdur olan vatandaşlarının yanında" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.