TARIM MESLEK LISESI HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2018 - 12:19, Güncelleme: 25.12.2018 - 12:19
 

TARIM MESLEK LISESI HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Suğla Tarım Meslek Lisesi Türkiye’de bulunan 63 tarım meslek lisesi arasında çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Okul bünyesinde bulunan 90 bin m2 arazisi içerisine 600 meyve bahçesi kuran, buğday, nohut gibi bakliyat üretimine başlayan ve bu üretimden elde edecekleri gelirleri öğrencilerine burs olarak verecek olan Suğla Tarım Meslek Lisesi, yetiştirdiği öğrencileri ile Seydişehir’de modern tarım alanında büyük katkı sağlayacak konuma geldi. 2015 Yılında kendi 100 bin m2 kampüsüne geçen Tarım Lisesinde şuanda Hayvan Sağlığı Veterinerlik ve Tarım Alanı olmak üzere 2 branşta eğitim öğretim devam ediyor. Okul bünyesi içerisinde 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu mevcut. 255 öğrenci eğitim görüyor. Okulda eğitim gören öğrencilerin %60 ı ilçe ve şehir dışından gelen öğrenciler. Türkiye' de sayılı sayıda acılan bu meslek liseler diğer meslek liselerine göre revaçta. Bu okuldan mezun olan öğrenciler Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği Zeoteknik, Gıda ve diğer mühendisliklere gidebiliyorlar. Devlette ve özel sektörde iş bulma şansları yüksek. Buradan Teknisyen arak mezun oluyorlar. Ustalık belgesi , İşyeri açma belgesi alıyorlar. Yaklaşık 25 öğretmen ve 20 personel görev yaptığı Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi Müdürü Ömer DİNÇSOY: “Okul bünyesindeki 90 bin m2 arazi içerisinde 600 meyve ağacı bulunan bir meyve bahçesi oluşturduk. Yine geçen senelerde nohut ekimi yaptık. Okulumuz pansiyonunun nohut ihtiyacını buradan  karşılıyoruz. Bu sene 60 bin m2 araziye Türk ırkı ekmeklik buğday ektik. " BUĞDAYLAR BAŞAĞA, BAŞAKLAR BURSA DÖNÜŞECEK " projesi yaptık. Buradan elde edilecek gelir Aile birliği tarafından burs olarak öğrencilere verilecek. Okulumuzun yapımında büyük emeği geçen Eski Mesleki Teknik Genel Müdürümüz Hüseyin ACIR beyin ismini taşıyan Hayvan Sağlığı Laboratuvarımız var. Ayrıca traktör ve ekipmanlarımız mevcut. TİGEM’den bağış aldığımız farklı cinslerden meyve ağaçları ile 550 ağaçlık bir bahçe oluşturduk. Damlama sulama sistemimizi kurduk.” diyerek Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesinin uygulamalı modern tarım yaptığını ve buradan mezun olan öğrencilerin ara eleman olarak yetiştirildiğini söyledi. Büyük projelere imza attıklarını da belirten Okul Müdürü DİNÇSOY: “Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bir proje kapsamında İstiridye mantarı üretmekteyiz. Şu ana kadar 5 AB projesine ortak olarak öğrenci ve personel gönderdik. İnşallah bu dönemde yeni projeler hazırlayıp sunacağız. Çocuklarımızı Avrupa’ya gönderip orada staj yapmasını sağladık. Amacımız okulumuzu hem bölgenin hem de Ülkemizin en gözde okulu haline getirmektir. İnşallah okulumuzda fide yetiştiriciliği, mantar, bakliyat , seracılık, tohum vb konularda örnek projeler yapılacaktır” dedi. Projeler konusunda desteklerini esirgemeyen Tarım Bakanlığına, Kaymakamlığa, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve proje ekibine okul adına teşekkür eden Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, okullarının doluluk oranının %90 larda olduğunu da belirtti.
Suğla Tarım Meslek Lisesi Türkiye’de bulunan 63 tarım meslek lisesi arasında çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Okul bünyesinde bulunan 90 bin m2 arazisi içerisine 600 meyve bahçesi kuran, buğday, nohut gibi bakliyat üretimine başlayan ve bu üretimden elde edecekleri gelirleri öğrencilerine burs olarak verecek olan Suğla Tarım Meslek Lisesi, yetiştirdiği öğrencileri ile Seydişehir’de modern tarım alanında büyük katkı sağlayacak konuma geldi.

2015 Yılında kendi 100 bin m2 kampüsüne geçen Tarım Lisesinde şuanda Hayvan Sağlığı Veterinerlik ve Tarım Alanı olmak üzere 2 branşta eğitim öğretim devam ediyor.

Okul bünyesi içerisinde 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu mevcut. 255 öğrenci eğitim görüyor. Okulda eğitim gören öğrencilerin %60 ı ilçe ve şehir dışından gelen öğrenciler. Türkiye' de sayılı sayıda acılan bu meslek liseler diğer meslek liselerine göre revaçta.

Bu okuldan mezun olan öğrenciler Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği Zeoteknik, Gıda ve diğer mühendisliklere gidebiliyorlar. Devlette ve özel sektörde iş bulma şansları yüksek. Buradan Teknisyen arak mezun oluyorlar. Ustalık belgesi , İşyeri açma belgesi alıyorlar.

Yaklaşık 25 öğretmen ve 20 personel görev yaptığı Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi Müdürü Ömer DİNÇSOY:

“Okul bünyesindeki 90 bin m2 arazi içerisinde 600 meyve ağacı bulunan bir meyve bahçesi oluşturduk. Yine geçen senelerde nohut ekimi yaptık. Okulumuz pansiyonunun nohut ihtiyacını buradan  karşılıyoruz.

Bu sene 60 bin m2 araziye Türk ırkı ekmeklik buğday ektik. " BUĞDAYLAR BAŞAĞA, BAŞAKLAR BURSA DÖNÜŞECEK " projesi yaptık. Buradan elde edilecek gelir Aile birliği tarafından burs olarak öğrencilere verilecek.

Okulumuzun yapımında büyük emeği geçen Eski Mesleki Teknik Genel Müdürümüz Hüseyin ACIR beyin ismini taşıyan Hayvan Sağlığı Laboratuvarımız var. Ayrıca traktör ve ekipmanlarımız mevcut.

TİGEM’den bağış aldığımız farklı cinslerden meyve ağaçları ile 550 ağaçlık bir bahçe oluşturduk. Damlama sulama sistemimizi kurduk.” diyerek Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesinin uygulamalı modern tarım yaptığını ve buradan mezun olan öğrencilerin ara eleman olarak yetiştirildiğini söyledi.

Büyük projelere imza attıklarını da belirten Okul Müdürü DİNÇSOY:

“Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bir proje kapsamında İstiridye mantarı üretmekteyiz.

Şu ana kadar 5 AB projesine ortak olarak öğrenci ve personel gönderdik. İnşallah bu dönemde yeni projeler hazırlayıp sunacağız. Çocuklarımızı Avrupa’ya gönderip orada staj yapmasını sağladık.

Amacımız okulumuzu hem bölgenin hem de Ülkemizin en gözde okulu haline getirmektir. İnşallah okulumuzda fide yetiştiriciliği, mantar, bakliyat , seracılık, tohum vb konularda örnek projeler yapılacaktır” dedi.

Projeler konusunda desteklerini esirgemeyen Tarım Bakanlığına, Kaymakamlığa, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve proje ekibine okul adına teşekkür eden Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, okullarının doluluk oranının %90 larda olduğunu da belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.