TARIM MESLEK LİSESİ'NDEN ‘HER ÖĞRENCİ BİR FİDANDIR’ PROJESİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2018 - 12:01, Güncelleme: 05.04.2018 - 12:01
 

TARIM MESLEK LİSESİ'NDEN ‘HER ÖĞRENCİ BİR FİDANDIR’ PROJESİ

Seydişehir Tarım Meslek Lisesi Tarım Alanında bulunan yaklaşık 75 Bin m2 alanda Uygulamalı eğitimde kullanılmak üzere Meyve Bahçesi oluşturuluyor.

Yaklaşık 5.000 m2 alana  Elma , Armut , Erik , Şeftali ve Çıtır Badem ağaçları dikiliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğirdir Fidan Yetiştirme Enstitüsünden bağış olarak alınan Sertifikalı ve aşılı fidanlar öğrenci ve öğretmenler tarafından dikildi. Dikilen meyve fidanları farklı ırkta ve bölgeye uyumlu fidanlar olduğu belirtildi. Projeye de ‘’ Her Öğrenci Bir Fidandır ‘’ denildi. Ekilen fidanlara her öğrenci ve personel adına Künye yapılacağı belirtildi. Tarım alanı öğretmeni Cihan Erten yaptığı açıklamada: “Öğrencilerin bahçe bitkileri dalında bundan sonra uygulama yaparak mesleklerini öğrenecek ve kendilerini geliştirecek” dedi. Yarı bodur olan bu meyve ağaçlarının 2 yıl sonra ürün vermeye başlayacağını söyledi. Fidan ekimine Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar‘da katıldı ve öğrencilerle birlikte meyve fidanı dikti. Milli Eğitim Müdürü Kibar çalışmalarından dolayı Öğretmenlere, idarecilere ve öğrencilere teşekkür etti. Aynı zamanda okul bahçesine 22.000 m2 alana organik nohut ekimi yapıldı. Okul Müdürü Ömer Dinçsoy: “Okulumuzu faal hale getirmek için uğraşıyoruz. Tarım Alanında Meyve Bahçesi kuruyoruz, Nohut ekimi yaptık. Konya Büyükşehir Belediyesinden hibe aldığımız Mantar üretme aracıyla farklı mantar türleri üzerine çalışma yapacağız. Enstitü Müdürü Dr. Fatih Özdemir ve ekibi Okulumuza gelerek inceleme yaptılar. Eğitim başta olmak üzere her konuda destek olacaklarını bize söylediler. Okul olarak her geçen gün eksikliklerin giderildiğini başta Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz okulumuzu sık sık ziyaret edip okulumuza her türlü desteği vermektedir” dedi.
Seydişehir Tarım Meslek Lisesi Tarım Alanında bulunan yaklaşık 75 Bin m2 alanda Uygulamalı eğitimde kullanılmak üzere Meyve Bahçesi oluşturuluyor.

Yaklaşık 5.000 m2 alana  Elma , Armut , Erik , Şeftali ve Çıtır Badem ağaçları dikiliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğirdir Fidan Yetiştirme Enstitüsünden bağış olarak alınan Sertifikalı ve aşılı fidanlar öğrenci ve öğretmenler tarafından dikildi. Dikilen meyve fidanları farklı ırkta ve bölgeye uyumlu fidanlar olduğu belirtildi. Projeye de ‘’ Her Öğrenci Bir Fidandır ‘’ denildi. Ekilen fidanlara her öğrenci ve personel adına Künye yapılacağı belirtildi.

Tarım alanı öğretmeni Cihan Erten yaptığı açıklamada: “Öğrencilerin bahçe bitkileri dalında bundan sonra uygulama yaparak mesleklerini öğrenecek ve kendilerini geliştirecek” dedi. Yarı bodur olan bu meyve ağaçlarının 2 yıl sonra ürün vermeye başlayacağını söyledi.

Fidan ekimine Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar‘da katıldı ve öğrencilerle birlikte meyve fidanı dikti. Milli Eğitim Müdürü Kibar çalışmalarından dolayı Öğretmenlere, idarecilere ve öğrencilere teşekkür etti.

Aynı zamanda okul bahçesine 22.000 m2 alana organik nohut ekimi yapıldı. Okul Müdürü Ömer Dinçsoy: “Okulumuzu faal hale getirmek için uğraşıyoruz. Tarım Alanında Meyve Bahçesi kuruyoruz, Nohut ekimi yaptık. Konya Büyükşehir Belediyesinden hibe aldığımız Mantar üretme aracıyla farklı mantar türleri üzerine çalışma yapacağız. Enstitü Müdürü Dr. Fatih Özdemir ve ekibi Okulumuza gelerek inceleme yaptılar. Eğitim başta olmak üzere her konuda destek olacaklarını bize söylediler. Okul olarak her geçen gün eksikliklerin giderildiğini başta Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz okulumuzu sık sık ziyaret edip okulumuza her türlü desteği vermektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.