TARIM MESLEK LİSESİ’NDEN ÖRNEK BAHÇE

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2018 - 09:09, Güncelleme: 12.05.2018 - 09:09
 

TARIM MESLEK LİSESİ’NDEN ÖRNEK BAHÇE

Suğla Tarım Meslek Lisesi bünyesinde bulunan yaklaşık 90 Bin m2 alanda meyve bahçesi, bakliyat ekimi yapıldı.

Okul girişinde bulunan 8000 m2 alanda ise örnek teşkil edecek ve özel peyzaj ağaçları dikilen okul bahçesi tarım Meslek Lisesine yakışır şekilde tasarlandı ve peyzajı tamamlanma aşamasına geldi. Okul Tarım Alanı öğrencileri ile birlikte yapılan düzenleme işlemlerinde mavi selvi, altuni taflan, tijli taflan, Osmanlı şimşiri, yaban eriği, ters dut, top limoni, ıhlamur, altuni piramit mazı, gül ağacı, kestane ve ahududu gibi görselliği ön planda olan ağaçlar ekildi. Okul Müdürü Ömer Dinçsoy: “Okulumuzun çevresinde daha önce ektiğimiz 1000 adet Çam ve sedir ağacı vardı. Şimdide 7000 m2 alana sertifikalı 450 adet  ceviz, çıtır badem, elma, armut, şeftali ve erik bahçesi kurduk. Damlama sulama sistemi oluşturduk. Okulumuzun bahçesi görsel olarak düzensizdi. Şimdi güzel bir çalışma yaparak okulumuza farklı bir hava kattık. Bu durumdan öğrencilerimiz ve velilerimiz çok memnun oldular. Çocuklarımız uygulama bahçesine kavuştular. İnşallah 2 yıl içerisinde meyvelerimiz olmaya başlayacak. Çalışmalarımızda bize devamlı destek olan Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Suğla Tarım Meslek Lisesi bünyesinde bulunan yaklaşık 90 Bin m2 alanda meyve bahçesi, bakliyat ekimi yapıldı.

Okul girişinde bulunan 8000 m2 alanda ise örnek teşkil edecek ve özel peyzaj ağaçları dikilen okul bahçesi tarım Meslek Lisesine yakışır şekilde tasarlandı ve peyzajı tamamlanma aşamasına geldi.

Okul Tarım Alanı öğrencileri ile birlikte yapılan düzenleme işlemlerinde mavi selvi, altuni taflan, tijli taflan, Osmanlı şimşiri, yaban eriği, ters dut, top limoni, ıhlamur, altuni piramit mazı, gül ağacı, kestane ve ahududu gibi görselliği ön planda olan ağaçlar ekildi.

Okul Müdürü Ömer Dinçsoy: “Okulumuzun çevresinde daha önce ektiğimiz 1000 adet Çam ve sedir ağacı vardı. Şimdide 7000 m2 alana sertifikalı 450 adet  ceviz, çıtır badem, elma, armut, şeftali ve erik bahçesi kurduk. Damlama sulama sistemi oluşturduk. Okulumuzun bahçesi görsel olarak düzensizdi. Şimdi güzel bir çalışma yaparak okulumuza farklı bir hava kattık. Bu durumdan öğrencilerimiz ve velilerimiz çok memnun oldular. Çocuklarımız uygulama bahçesine kavuştular. İnşallah 2 yıl içerisinde meyvelerimiz olmaya başlayacak. Çalışmalarımızda bize devamlı destek olan Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.