Tarımsal sulamada tedbir görüşmeleri yapıldı.

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 17.04.2024 - 16:18, Güncelleme: 17.04.2024 - 16:18
 

Tarımsal sulamada tedbir görüşmeleri yapıldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ile birlikte Ahırlı ve Yalıhüyük Belediye Başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri Konya Devlet Su İşleri Müdürü ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

    Görüşmede bu yıl yağışların az olması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekilerek tedbir alınması gerektiği vurgulandı.  Seydişehir’in tarımsal sulaması Beyşehir gölünden gelen su ile yapılırken gölden yeterli suyun kullanılmasının yanında Suğla Su Depolama Barajı’ndan da faydalanılması gerektiği belirtildi.  Çumra’nın kullandığı Suğla Su Depolama Barajı’nın Seydişehir’e bir faydasının olmadığı, bu yıl yaşanan kuraklık sonucunda bu su depolama barajına ihtiyaç olabileceği belirtilerek acil durumlarda Suğla tarımsal arazisinde bu barajdan su kullanılabilmesi için önlem alınması gerektiği vurgulandı.  Görüşmeler sonucunda, devlet su işleri bölge müdürlüğünün bu konuda çalışma yapacağı ve ihtiyaç olduğu zaman barajdan su alınması noktasında önlem alacağı bildirildi.
Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ile birlikte Ahırlı ve Yalıhüyük Belediye Başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri Konya Devlet Su İşleri Müdürü ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

 

 

Görüşmede bu yıl yağışların az olması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekilerek tedbir alınması gerektiği vurgulandı. 

Seydişehir’in tarımsal sulaması Beyşehir gölünden gelen su ile yapılırken gölden yeterli suyun kullanılmasının yanında Suğla Su Depolama Barajı’ndan da faydalanılması gerektiği belirtildi. 

Çumra’nın kullandığı Suğla Su Depolama Barajı’nın Seydişehir’e bir faydasının olmadığı, bu yıl yaşanan kuraklık sonucunda bu su depolama barajına ihtiyaç olabileceği belirtilerek acil durumlarda Suğla tarımsal arazisinde bu barajdan su kullanılabilmesi için önlem alınması gerektiği vurgulandı. 

Görüşmeler sonucunda, devlet su işleri bölge müdürlüğünün bu konuda çalışma yapacağı ve ihtiyaç olduğu zaman barajdan su alınması noktasında önlem alacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.