TINAZTEPE MAĞARASINA TURİST AKINI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2019 - 01:32, Güncelleme: 01.05.2019 - 01:32
 

TINAZTEPE MAĞARASINA TURİST AKINI

İlçemizde bulunan Tınaztepe Mağarası, havaların ısınması ve turizm sezonunun başlaması ile yurtiçi ve yurtdışından turist akınına uğruyor.

Türkiye’nin en uzun mağarası ve bölgenin en önemli turistik yerlerinden olan Fransız bilim insanı Michel Bakalowichz tarafından bulunan mağara, 22 kilometre uzunluğunda olup 1580 metresi turizme açılmış olan dünyanın en uzun mağaralarından olan Tınaztepe Mağarası'na yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Konya Bölgesinde turizme açık tek mağara olan girişinde ki Düden ve Şelalesi içinde ki sarkıt ve dikitleri ile mağaranın sonunda ki göl ve şelalesi ile dünyanın en ilgi çekici mağaralarından olan Mağara ve Dinlenme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelmeli; “2003 yılında işletmeye açmış olduğumuz Tınaztepe Mağaraları her yıl daha fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Bizlerde işletmeci olarak mağara ve dinlenme tesisi bölümünde yaptığımız yenilikler ile ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz.” dedi. Ülke ve bölge tanıtımına Tınaztepe Mağaralarının büyük katkı sağladığını belirten Çelmeli; “Her yıl yüzde 30 farkla ziyaretçi sayımızda bir artış oluyordu. Geçen yıl ekonomik dalgalanma nedeni ile bu artış yüzde 50 geriledi. Bu yılda tahmin edilen ziyaretçi turist sayısı 50 milyon olarak tahmin ediliyor. Bu 50 milyon turistin, Tınaztepe Mağaraları’na gelen turist sayısına pozitif etki edeceğini umuyoruz.” dedi. Tınaztepe Mağaralarının daha iyi tanıtıldığı zaman Konya ve Seydişehir tanıtımına da büyük etki edeceğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Çelmeli; “Konya Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile Seydişehir Belediyesi Tınaztepe Mağarasını daha fazla sahiplenirse, Konya ve Seydişehir’in tanıtımına da önemli katkı sağlayacak.” dedi.
İlçemizde bulunan Tınaztepe Mağarası, havaların ısınması ve turizm sezonunun başlaması ile yurtiçi ve yurtdışından turist akınına uğruyor.

Türkiye’nin en uzun mağarası ve bölgenin en önemli turistik yerlerinden olan Fransız bilim insanı Michel Bakalowichz tarafından bulunan mağara, 22 kilometre uzunluğunda olup 1580 metresi turizme açılmış olan dünyanın en uzun mağaralarından olan Tınaztepe Mağarası'na yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Konya Bölgesinde turizme açık tek mağara olan girişinde ki Düden ve Şelalesi içinde ki sarkıt ve dikitleri ile mağaranın sonunda ki göl ve şelalesi ile dünyanın en ilgi çekici mağaralarından olan Mağara ve Dinlenme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelmeli; “2003 yılında işletmeye açmış olduğumuz Tınaztepe Mağaraları her yıl daha fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Bizlerde işletmeci olarak mağara ve dinlenme tesisi bölümünde yaptığımız yenilikler ile ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Ülke ve bölge tanıtımına Tınaztepe Mağaralarının büyük katkı sağladığını belirten Çelmeli; “Her yıl yüzde 30 farkla ziyaretçi sayımızda bir artış oluyordu. Geçen yıl ekonomik dalgalanma nedeni ile bu artış yüzde 50 geriledi. Bu yılda tahmin edilen ziyaretçi turist sayısı 50 milyon olarak tahmin ediliyor. Bu 50 milyon turistin, Tınaztepe Mağaraları’na gelen turist sayısına pozitif etki edeceğini umuyoruz.” dedi.

Tınaztepe Mağaralarının daha iyi tanıtıldığı zaman Konya ve Seydişehir tanıtımına da büyük etki edeceğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Çelmeli; “Konya Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile Seydişehir Belediyesi Tınaztepe Mağarasını daha fazla sahiplenirse, Konya ve Seydişehir’in tanıtımına da önemli katkı sağlayacak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.