TRAP ATIŞ VE TEK KURŞUN MÜSABAKALARI SONA ERDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2014 - 02:42, Güncelleme: 08.09.2014 - 02:42
 

TRAP ATIŞ VE TEK KURŞUN MÜSABAKALARI SONA ERDİ

Seydişehir Belediyesi ve Avcılık ve Atıcılık Kulübü?nün ortaklaşa düzenlediği trap atış ve tek kurşun atış müsabakaları sona erdi.

Seydişehir Belediyesi ve Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği trap atış ve tek kurşun atış müsabakaları sona erdi. Eski Demirciler Sanayi Bölgesi arkasında yapılan atış poligonunda düzenlenen müsabakalara lisanslı 100 sporcu katılırken, Konya, Burdur, Antalya Serik ve Seydişehir’den katılarak dereceye giren sporculara kupaları ilçe protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kendi kültürümüzde spor dallarının olduğunu, bunların avcılık, atıcılık, yüzme, binicilik, güreş gibi spor dalları olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Bu spor dallarından gençliğimiz farklı alanlara kaydırılmaya başlandı. Biz bunlara tabi ki üzülüyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin ömürlerini kahve köşelerinde çürütmesini, diğerlerinin kıyıda köşede umutlarını öldürmeleri net ortamında saatlerce oyun oynayıp beyinlerini çürütmeleri bizleri üzüyor’’dedi. Bu nedenle yaz spor okullarını başlattıklarını belirten Başkan Tutal; "Tüm spor dalları özellikle yüzmede 200 yakın çocuğumuza yüzmeyi öğrettik. Atıcılık bizim tarihi bir spor dalımız. Bu programı gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda ulusal düzeyde Seydişehir’de bir atış poligonu kazandırıp yarışmalar düzenlemeyi hedefliyoruz. Seydişehir’de daha güzel daha yaşanılır spor alanlarında genciyle, yaşlısıyla, ihtiyarıyla tüm alanlarda insanların spor yapabildiği eğlenebildiği kendi kültürünü yaşayabildiği bir ortam arzuluyoruz” diye konuştu. Sporda belli bir alt yapısı olan ilçemizin daha iyi temsil edilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kulüp Başkanı Soner Güler de;  “Belediyemizle bu yıl ortaklaşa düzenlediğimiz 2 günlük programda 100’e yakın sporcumuz trap ve tek kurşun atış kategorilerinde mücadele edecekler. Antalya, Karaman gibi çevre illerimiz ve çevre ilçelerimizden 25 civarında misafir sporcumuza ev sahipliği yapıyoruz. Bu sporcularımız ilk gün 3’er seri atış yapıyorlar. İkinci gün ise 2’şer seri ve bir de final atışı yapacaklar. Atış poligonlarımız nizami atışlara uygun olup imkanlarımız daha da genişlemesi halinde milli takıma sporcu kazandıracak güçteyiz. Poligon alanında tesisleşme artırılırsa Türkiye şampiyonasını Seydişehir’de gerçekleştirebiliriz.  Bizlere desteklerini esirgemeyen Başta Belediye Başkanımız Mehmet Tutal olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, sporseverlere teşekkür ederiz.” dedi. Amatör trap atışlarında Faik Arslan birincilik madalyasını alırken; yerel kategori trap atışlarında Soner Güler, bölge kategorisinde trap atışlarında Bilgin Balaban ve kurşun atışlarında ise Hasan Şimşek birincilik kupalarının sahibi oldu.
Seydişehir Belediyesi ve Avcılık ve Atıcılık Kulübü?nün ortaklaşa düzenlediği trap atış ve tek kurşun atış müsabakaları sona erdi.

Seydişehir Belediyesi ve Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği trap atış ve tek kurşun atış müsabakaları sona erdi.

Eski Demirciler Sanayi Bölgesi arkasında yapılan atış poligonunda düzenlenen müsabakalara lisanslı 100 sporcu katılırken, Konya, Burdur, Antalya Serik ve Seydişehir’den katılarak dereceye giren sporculara kupaları ilçe protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kendi kültürümüzde spor dallarının olduğunu, bunların avcılık, atıcılık, yüzme, binicilik, güreş gibi spor dalları olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Bu spor dallarından gençliğimiz farklı alanlara kaydırılmaya başlandı. Biz bunlara tabi ki üzülüyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin ömürlerini kahve köşelerinde çürütmesini, diğerlerinin kıyıda köşede umutlarını öldürmeleri net ortamında saatlerce oyun oynayıp beyinlerini çürütmeleri bizleri üzüyor’’dedi.

Bu nedenle yaz spor okullarını başlattıklarını belirten Başkan Tutal; "Tüm spor dalları özellikle yüzmede 200 yakın çocuğumuza yüzmeyi öğrettik. Atıcılık bizim tarihi bir spor dalımız. Bu programı gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda ulusal düzeyde Seydişehir’de bir atış poligonu kazandırıp yarışmalar düzenlemeyi hedefliyoruz. Seydişehir’de daha güzel daha yaşanılır spor alanlarında genciyle, yaşlısıyla, ihtiyarıyla tüm alanlarda insanların spor yapabildiği eğlenebildiği kendi kültürünü yaşayabildiği bir ortam arzuluyoruz” diye konuştu.

Sporda belli bir alt yapısı olan ilçemizin daha iyi temsil edilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kulüp Başkanı Soner Güler de;  “Belediyemizle bu yıl ortaklaşa düzenlediğimiz 2 günlük programda 100’e yakın sporcumuz trap ve tek kurşun atış kategorilerinde mücadele edecekler. Antalya, Karaman gibi çevre illerimiz ve çevre ilçelerimizden 25 civarında misafir sporcumuza ev sahipliği yapıyoruz. Bu sporcularımız ilk gün 3’er seri atış yapıyorlar. İkinci gün ise 2’şer seri ve bir de final atışı yapacaklar. Atış poligonlarımız nizami atışlara uygun olup imkanlarımız daha da genişlemesi halinde milli takıma sporcu kazandıracak güçteyiz. Poligon alanında tesisleşme artırılırsa Türkiye şampiyonasını Seydişehir’de gerçekleştirebiliriz.  Bizlere desteklerini esirgemeyen Başta Belediye Başkanımız Mehmet Tutal olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, sporseverlere teşekkür ederiz.” dedi.

Amatör trap atışlarında Faik Arslan birincilik madalyasını alırken; yerel kategori trap atışlarında Soner Güler, bölge kategorisinde trap atışlarında Bilgin Balaban ve kurşun atışlarında ise Hasan Şimşek birincilik kupalarının sahibi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.