TÜNELDE İLK IŞIĞI GÖRMEYE BAKAN BEKLENİYOR!

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 21.12.2022 - 15:08, Güncelleme: 21.12.2022 - 15:59
 

TÜNELDE İLK IŞIĞI GÖRMEYE BAKAN BEKLENİYOR!

Yapımı devam eden Alacabel Tünelinde sona gelindi. Tüp kazı çalışmalarının yılbaşına kadar tamamlanacak olan tünelin ilk ışıklarını görmek için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun şehrimize gelmesi bekleniyor.

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli yol olan ve trafik yoğunluğunda Türkiye’deki karayolları ulaşımı içerisinde önde gelen Seydişehir-Antalya yolu üzerinde bulunan ve yapımı devam eden Alacabel Tüneli hedeflendiği gibi yılbaşında bitirilecek. 7.3 km uzunluğunda gidiş gelişli toplam 14.6 km lik çift tüplü tünelin tamamen tamamlanmasına sadece 100 metre kaldığı 10 gün içerisinde tünelin ışığı görüneceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Alacabel Tünelinin son durumu hakkında incelemelerde bulunacak. Alacabel Tünelinin açılmasıyla özellikle kış aylarında yaşanan buzlanma, trafik sorunu giderilerek ulaşım önemli ölçüde rahatlayacak. Zamandan da önemli ölçüde tasarruf sağlanacak.  
Yapımı devam eden Alacabel Tünelinde sona gelindi. Tüp kazı çalışmalarının yılbaşına kadar tamamlanacak olan tünelin ilk ışıklarını görmek için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun şehrimize gelmesi bekleniyor.

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli yol olan ve trafik yoğunluğunda Türkiye’deki karayolları ulaşımı içerisinde önde gelen Seydişehir- Antalya yolu üzerinde bulunan ve yapımı devam eden Alacabel Tüneli hedeflendiği gibi yılbaşında bitirilecek.

7.3 km uzunluğunda gidiş gelişli toplam 14.6 km lik çift tüplü tünelin tamamen tamamlanmasına sadece 100 metre kaldığı 10 gün içerisinde tünelin ışığı görüneceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Alacabel Tünelinin son durumu hakkında incelemelerde bulunacak.

Alacabel Tünelinin açılmasıyla özellikle kış aylarında yaşanan buzlanma, trafik sorunu giderilerek ulaşım önemli ölçüde rahatlayacak. Zamandan da önemli ölçüde tasarruf sağlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.