TÜNELDE SONA YAKLAŞILIYOR

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 08.09.2022 - 11:29, Güncelleme: 08.09.2022 - 11:39
 

TÜNELDE SONA YAKLAŞILIYOR

Alacabel zahmetinden kurtuluyor.

Seydişehir-Antalya yolunda inşaatını devam eden Alacabel Tünelinde bitmesine son 600 metre kaldı. Gidiş gelişli 7300 toplam 14600 metre uzunluğunda olacak olan Alacabel Tünelinin üç aya kadar 600 metrelik bölümün bitirilmesi öngörülüyor. Kış mevsimi öncesi bir tüpün faaliyete geçirilerek yolcuların Alacabel zahmetinden kurtarılacağı yılsonuna kadarda çevre yollarıyla beraber tünel inşaatının tamamlanacağı öğrenildi. Planlanan sürede tamamlanamayan son revize ile 2023 yılında bitirilmesi hedeflenen Alacabel Tüneli öngörülen bu sürede tamamlamak için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Edinilen bilgiye göre tünel yapımında tüp geçitlerde son 600 metreye girildiği gidiş gelişli tünelin bir tüpünün üç aya kadar trafiğe açılabileceği bildirildi. İktidar partisi yetkililerinin ve kamuoyunun yakından takip ettiği tünel yapımı ekonomik çalkantılar, yapım çalışması esnasında çıkan mağaralardan dolayı tamamlanamamış son olarak 2023 te bitirileceği hedeflenmişti. İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli yol olan ve trafik yoğunluğunda Türkiye’deki karayolları ulaşımı içerisinde önde gelen Konya-Antalya yolu üzerinde bulunan tünelin yapımının devam ettiği Alacabel mevkii özellikle kış aylarında ulaşımı aksattığından biran evvel bitirilmesi önem kazanıyor.
Alacabel zahmetinden kurtuluyor.

Seydişehir-Antalya yolunda inşaatını devam eden Alacabel Tünelinde bitmesine son 600 metre kaldı.

Gidiş gelişli 7300 toplam 14600 metre uzunluğunda olacak olan Alacabel Tünelinin üç aya kadar 600 metrelik bölümün bitirilmesi öngörülüyor. Kış mevsimi öncesi bir tüpün faaliyete geçirilerek yolcuların Alacabel zahmetinden kurtarılacağı yılsonuna kadarda çevre yollarıyla beraber tünel inşaatının tamamlanacağı öğrenildi.

Planlanan sürede tamamlanamayan son revize ile 2023 yılında bitirilmesi hedeflenen Alacabel Tüneli öngörülen bu sürede tamamlamak için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre tünel yapımında tüp geçitlerde son 600 metreye girildiği gidiş gelişli tünelin bir tüpünün üç aya kadar trafiğe açılabileceği bildirildi.

İktidar partisi yetkililerinin ve kamuoyunun yakından takip ettiği tünel yapımı ekonomik çalkantılar, yapım çalışması esnasında çıkan mağaralardan dolayı tamamlanamamış son olarak 2023 te bitirileceği hedeflenmişti.

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli yol olan ve trafik yoğunluğunda Türkiye’deki karayolları ulaşımı içerisinde önde gelen Konya-Antalya yolu üzerinde bulunan tünelin yapımının devam ettiği Alacabel mevkii özellikle kış aylarında ulaşımı aksattığından biran evvel bitirilmesi önem kazanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hasan
(09.09.2022 10:42 - #631)
Ne zaman bitecek biliyonmu 2025 de
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.