TÜRK EĞİTİM-SEN?DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2014 - 11:47, Güncelleme: 24.11.2014 - 11:47
 

TÜRK EĞİTİM-SEN?DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Seydişehir Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi İbrahim Çetinel 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Seydişehir Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi İbrahim Çetinel 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı Yılda bir defaya mahsus olmak üzere güzel, anlamlı ve değeri ölçülemeyecek şekilde ifadelerin kullanıldığı bir Öğretmenler Gününü kutlamaktayız diyen Çetinel mesajına şu şekilde devam etti: “25Kasım günü ise 364 günlük cefanın, eziyetin, adam yerine konulamamanın ve tüm yetkileri elinden alınan eğitim çalışanlarının serüveni devam edecektir. Özellikle bu güzel ve anlamlı sözleri sarf edenler, her daim bu kitleyi ezen, siyasi düşüncesine göre ayırım yapan, okullara geldikleri zaman sadece kendilerine yakın olan meslektaşlarını gören kurum yöneticileri ve şahıslar olacaktır. Bunun örneklerini İlçemizde o kadar bariz bir şekilde görmekteyiz ki örnekleri yazmak istesek sanırım bu güzel ve anlamlı günün anılmasını geride bırakacaktır. Yine de  birkaç örnekle buna değinmekte fayda görmekteyiz. 1-      En son yapılan Okul müdürleri puanlaması ve Görevlendirilen yeni Müdür ve Müdür yardımcılarının bağlı bulundukları sendikayı bilmeniz yeterli olacaktır. 2-      Bu görevlendirmeler esnasında başka sendikalara üye olan eğitim çalışanları verilecek koltuklarla sendikaları değiştirilmeye zorlanmışlardır. 3-      Özellikle idarecilerin görevlendirmeleri ile ilgili sözüm ona kurulan komisyonlar kimler tarafından oluşturulmakta ve ilkokul, lise mezunu kişilerden oluşturulan Milli Eğitim Komisyonları okullara müdür ataması yapmışlardır. Vs…….. Değerli Öğretmen arkadaşlarım bu örneklerin çoğaltılması o kadar mümkün ki Konya da yapılan mülakata girmeden bile hangi okula hangi kişinin ve malum sendikanın adamlarının getirileceği belli olmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak Milli eğitim (İLÇEMİZDE VE TÜM TÜRKİYE’DE) de ne kadar karanlık ve perde arkası oyunlar oynanırsa oynansın; Milli duruşu olan, Aldığı düşük maaşın hakkını verebilen ve bu helal maaş ile ailesine rızık götüren, akşam evine gittiğinde o günün çalışması ile huzur içinde yatabilen öğretmen arkadaşlarımızın varlığı bizi ümitsizliğe kapılmaktan alıkoymaktadır. Sendika olarak inancımız şudur; Bu gün Milli Eğitim Camiasına zulüm yapan zalimler hem bu dünya, bu dünya da olmasa bile ilahi adaletin tecelli edeceği, kimsenin torpilinin işlemeyeceği o muhteşem ve çetin geçecek günde yaptıkları zulmün karşılığını göreceklerdir. Görevlerinden alınan değerli İdareci arkadaşlarım sizler de size yapılanları asla unutmayınız. Şimdi kendini güçlü görenlerin gün gelip zayıf ve biçare kaldıklarında yaşayacakları masumiyete kanmayınız. Yetkileri ve liyakatleri olmadığı halde şimdi sahip oldukları koltuğun gücünü kullanarak sizleri başarısız kılanları mutlaka bir kenara yazınız. Bu kadar anlamlı ve özel bir günde güzel konulardan bahsetmek varken bu konuları ele almamıza sebep olanlara rağmen tüm eğitim çalışanı meslektaşlarımızın 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik eder, sağlık ve esen dolu huzurlu yarınlar diliyoruz.”
Seydişehir Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi İbrahim Çetinel 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Seydişehir Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi İbrahim Çetinel 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Yılda bir defaya mahsus olmak üzere güzel, anlamlı ve değeri ölçülemeyecek şekilde ifadelerin kullanıldığı bir Öğretmenler Gününü kutlamaktayız diyen Çetinel mesajına şu şekilde devam etti:

“25Kasım günü ise 364 günlük cefanın, eziyetin, adam yerine konulamamanın ve tüm yetkileri elinden alınan eğitim çalışanlarının serüveni devam edecektir.

Özellikle bu güzel ve anlamlı sözleri sarf edenler, her daim bu kitleyi ezen, siyasi düşüncesine göre ayırım yapan, okullara geldikleri zaman sadece kendilerine yakın olan meslektaşlarını gören kurum yöneticileri ve şahıslar olacaktır.

Bunun örneklerini İlçemizde o kadar bariz bir şekilde görmekteyiz ki örnekleri yazmak istesek sanırım bu güzel ve anlamlı günün anılmasını geride bırakacaktır. Yine de  birkaç örnekle buna değinmekte fayda görmekteyiz.

1-      En son yapılan Okul müdürleri puanlaması ve Görevlendirilen yeni Müdür ve Müdür yardımcılarının bağlı bulundukları sendikayı bilmeniz yeterli olacaktır.

2-      Bu görevlendirmeler esnasında başka sendikalara üye olan eğitim çalışanları verilecek koltuklarla sendikaları değiştirilmeye zorlanmışlardır.

3-      Özellikle idarecilerin görevlendirmeleri ile ilgili sözüm ona kurulan komisyonlar kimler tarafından oluşturulmakta ve ilkokul, lise mezunu kişilerden oluşturulan Milli Eğitim Komisyonları okullara müdür ataması yapmışlardır. Vs……..

Değerli Öğretmen arkadaşlarım bu örneklerin çoğaltılması o kadar mümkün ki Konya da yapılan mülakata girmeden bile hangi okula hangi kişinin ve malum sendikanın adamlarının getirileceği belli olmuştur.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli eğitim (İLÇEMİZDE VE TÜM TÜRKİYE’DE) de ne kadar karanlık ve perde arkası oyunlar oynanırsa oynansın; Milli duruşu olan, Aldığı düşük maaşın hakkını verebilen ve bu helal maaş ile ailesine rızık götüren, akşam evine gittiğinde o günün çalışması ile huzur içinde yatabilen öğretmen arkadaşlarımızın varlığı bizi ümitsizliğe kapılmaktan alıkoymaktadır.

Sendika olarak inancımız şudur; Bu gün Milli Eğitim Camiasına zulüm yapan zalimler hem bu dünya, bu dünya da olmasa bile ilahi adaletin tecelli edeceği, kimsenin torpilinin işlemeyeceği o muhteşem ve çetin geçecek günde yaptıkları zulmün karşılığını göreceklerdir.

Görevlerinden alınan değerli İdareci arkadaşlarım sizler de size yapılanları asla unutmayınız. Şimdi kendini güçlü görenlerin gün gelip zayıf ve biçare kaldıklarında yaşayacakları masumiyete kanmayınız. Yetkileri ve liyakatleri olmadığı halde şimdi sahip oldukları koltuğun gücünü kullanarak sizleri başarısız kılanları mutlaka bir kenara yazınız.

Bu kadar anlamlı ve özel bir günde güzel konulardan bahsetmek varken bu konuları ele almamıza sebep olanlara rağmen tüm eğitim çalışanı meslektaşlarımızın 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik eder, sağlık ve esen dolu huzurlu yarınlar diliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.