ÜÇKARAVİRAN TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK OLUYOR

Güncel 18.11.2022 - 14:43, Güncelleme: 18.11.2022 - 14:43
 

ÜÇKARAVİRAN TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK OLUYOR

2019 yılında kurulan Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ortakaraörenle beraber aşağı karaören ve yukarı karaören mahallerinindeki süt üreticilerinin sütlerini toplayarak mandıralara satıyor.

Kurulalı üç yıl olmasına rağmen başarıdan başarıya koşan Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine destek ve satışlarıyla geldiği nokta itibariyle kooperatifçilik alanında Seydişehir’e ve bölgemize örnek teşkil ediyor. Üyelerine yem desteği de veren kooperatifin 2022 yılındaki dokuz aylık cirosunun yaklaşık 75 milyon civarında olduğu bu satışla Seydişehir’deki firmalar arasında ilk sıralarda yer aldığı öğrenildi. Ortakaraören’de üretilen günde 50 ton civarında sütün yarısının Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla değerlendirildiği, üreticilerden toplanarak mandıralara aylık 750 ton satıldığı, üyelerine ise 600 ton yem desteği verildiği bildirildi. 150 üyesi olan kooperatifin üyelerinin satışlarından kesilmek üzere yem desteğinin yanı sıra kooperatif binası altında açılan alış veriş marketiyle ucuz ve hesaplı alış veriş imkanı sağlıyor. Konuyla ilgili bilgi veren kooperatif başkanı Mevlüt Kara “Kooperatifimizi kuralı 3 yıl oldu. Bu süre içerisinde büyük ilerleme kaydederek Seydişehir’deki üretici firmalar arasında şuanda satış cirosunda ilk sıralarda yer alıyoruz. Çalışmalarımızda üyelerimizin pazar sorunu yaşatmazken girdilerini de ucuza mal etmelerini sağlıyoruz. Kasabamızda şuanda ekonomik açıdan kooperatifimiz büyük katkılar sağlıyor” dedi. Başkan Mevlüt Kara Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin çalışmalarıyla bölgede örnek kooperatif durumuna geldiğini de belirtti.    
2019 yılında kurulan Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ortakaraörenle beraber aşağı karaören ve yukarı karaören mahallerinindeki süt üreticilerinin sütlerini toplayarak mandıralara satıyor.

Kurulalı üç yıl olmasına rağmen başarıdan başarıya koşan Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine destek ve satışlarıyla geldiği nokta itibariyle kooperatifçilik alanında Seydişehir’e ve bölgemize örnek teşkil ediyor.

Üyelerine yem desteği de veren kooperatifin 2022 yılındaki dokuz aylık cirosunun yaklaşık 75 milyon civarında olduğu bu satışla Seydişehir’deki firmalar arasında ilk sıralarda yer aldığı öğrenildi.

Ortakaraören’de üretilen günde 50 ton civarında sütün yarısının Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla değerlendirildiği, üreticilerden toplanarak mandıralara aylık 750 ton satıldığı, üyelerine ise 600 ton yem desteği verildiği bildirildi.

150 üyesi olan kooperatifin üyelerinin satışlarından kesilmek üzere yem desteğinin yanı sıra kooperatif binası altında açılan alış veriş marketiyle ucuz ve hesaplı alış veriş imkanı sağlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren kooperatif başkanı Mevlüt Kara “Kooperatifimizi kuralı 3 yıl oldu. Bu süre içerisinde büyük ilerleme kaydederek Seydişehir’deki üretici firmalar arasında şuanda satış cirosunda ilk sıralarda yer alıyoruz. Çalışmalarımızda üyelerimizin pazar sorunu yaşatmazken girdilerini de ucuza mal etmelerini sağlıyoruz. Kasabamızda şuanda ekonomik açıdan kooperatifimiz büyük katkılar sağlıyor” dedi.

Başkan Mevlüt Kara Üçkaraviran Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin çalışmalarıyla bölgede örnek kooperatif durumuna geldiğini de belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.