UFACIK YAYLASI’NDAN SEVİNDİRİCİ HABER

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.07.2019 - 04:48, Güncelleme: 03.07.2019 - 04:48
 

UFACIK YAYLASI’NDAN SEVİNDİRİCİ HABER

Geçtiğimiz günlerde Bostandere’nin Ufacık Yaylası’nda görülen kuduz vakasına önlem olarak alınan karantina kaldırıldı.

Yetkililerin Bostandere Ufacık yaylasında yaptığı incelemelerden sonra sadece bir ağılda bulunan bir büyükbaş hayvanda kuduz vakasından şüphelenildiği, ağılda gerekli aşılama işlemlerinin tamamlandığı ve yaylada bir ağıl dışında vakaya rastlanmadığı öğrenildi. Bu nedenle yaylada karantinanın kaldırıldığı, yine de önlem amacıyla daha önceden aşılanmasına rağmen yaylada bulunan kedi köpek ve diğer hayvanların aşılanmasına devam edildiği, vakadan şüphelenilmesi üzerine yaylaya hayvanların giriş çıkışına getirilen yasağında gerekli inceleme ve çalışmalardan sonra kaldırıldığı bildirildi.
Geçtiğimiz günlerde Bostandere’nin Ufacık Yaylası’nda görülen kuduz vakasına önlem olarak alınan karantina kaldırıldı.

Yetkililerin Bostandere Ufacık yaylasında yaptığı incelemelerden sonra sadece bir ağılda bulunan bir büyükbaş hayvanda kuduz vakasından şüphelenildiği, ağılda gerekli aşılama işlemlerinin tamamlandığı ve yaylada bir ağıl dışında vakaya rastlanmadığı öğrenildi.

Bu nedenle yaylada karantinanın kaldırıldığı, yine de önlem amacıyla daha önceden aşılanmasına rağmen yaylada bulunan kedi köpek ve diğer hayvanların aşılanmasına devam edildiği, vakadan şüphelenilmesi üzerine yaylaya hayvanların giriş çıkışına getirilen yasağında gerekli inceleme ve çalışmalardan sonra kaldırıldığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.