ÜRÜMDİĞİN ÇEŞMESİ RESTORE EDİLİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2018 - 03:13, Güncelleme: 13.03.2018 - 03:13
 

ÜRÜMDİĞİN ÇEŞMESİ RESTORE EDİLİYOR

Seydişehir’de 19. yüzyıldan kalma Ürümdiğin Çeşmesi'nin restorasyon çalışması başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) uzmanlarından sanat tarihçisi Mutap Karakaya, yaptığıaçıklamada, tarihi çeşmenin toprak altında kalan bölümlerinin gün yüzüne çıkarılacağınısöyledi. Çeşmenin restorasyon yapılmasıiçin çalışma başlattıklarınıkaydeden Karakaya, "Yapılan çalışmalarda Ürümdiğin Çeşmesi'nin Osmanlıdönemine ait bir eser olduğu tespit edildi. Çeşmenin bakım ve restorasyonun çalışmalarına başlandı. Önemli bir eseri daha Konya envanterine kazandırmışolacağız." dedi.
Seydişehir’de 19. yüzyıldan kalma Ürümdiğin Çeşmesi'nin restorasyon çalışması başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) uzmanlarından sanat tarihçisi Mutap Karakaya, yaptığıaçıklamada, tarihi çeşmenin toprak altında kalan bölümlerinin gün yüzüne çıkarılacağınısöyledi.

Çeşmenin restorasyon yapılmasıiçin çalışma başlattıklarınıkaydeden Karakaya, "Yapılan çalışmalarda Ürümdiğin Çeşmesi'nin Osmanlıdönemine ait bir eser olduğu tespit edildi. Çeşmenin bakım ve restorasyonun çalışmalarına başlandı. Önemli bir eseri daha Konya envanterine kazandırmışolacağız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.