VAKA ARTIŞINDA ÖNLEMLER SERTLEŞİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.11.2020 - 02:48, Güncelleme: 06.11.2020 - 02:48
 

VAKA ARTIŞINDA ÖNLEMLER SERTLEŞİYOR

Koronavirüs vakalarında hızlı bir artışın görülmesinin ardından bütün Türkiye’de artış olan illerde olduğu gibi ilçemizde de olağan üstü tedbirler alınıyor.

İlçemizde de günlük vaka sayısının 50’nin üzerine çıkması sıkı tedbirlerin yanı sıra denetimlerde sıklaştı. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda ilçemizde de Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yahya Salih Yahya Koca, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı başta olmak üzere tüm Kaymakamlık personeli ve Belediye zabıta ekibi denetim için sahaya indi. Filyasyon koordinasyon ekibi de koronavirüse yakalanan vatandaşların doğru bilgi vermesinin çok önem arz ettiğini bildirerek yanlış bilgi verenlerin salgının daha fazla yayılmasına yol açtığını belirterek doğru bilgi vermenin yasal bir zorunluluk olduğunu da hatırlattılar. Ülkemizde virüsün atak yapmasıyla ağır yaptırımların geldiğini hatırlatan ilçemiz yetkilileri bundan böyle kurallara uymayanları koronavirüs konusundaki yasaları çiğneyenlerin affedilmeyeceğini belirttiler. Seydişehir’de de bu son İç İşleri Bakanlığının son genelgesinden sonra Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yahya Salih Koca, tüm Kaymakamlık personeli Ve tüm Belediye zabıta ekibi iş yerleri, fabrikalar, cadde ve sokaklarda denetimlerini sıklaştırdılar. Gece 22:00 den sonra kapalı bulunması gereken yerlerin kurallara uyup uymadıklarını da kontrol eden Pandemi Kurallarını Takip Ekibi yirmi dört saat çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi Kontrol Takip Ekibi de son zamanda yayınlanan “Temaslıların doğru bildirilmemesi” konulu genelgeye dikkat çekerek, salgına yakalananların temaslılarına ilişkin olarak bazı bilgileri eksik bildirmesi bazı durumlarda ise gerçekte temaslı olmayan kişilerin temaslı kişiler olarak bildirdiklerinde bu tür eksik veya yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlara ilişkin olarak İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca karar alınarak Türk Ceza Kanununun 206 ncı maddesi gereğince işlem tahsis edileceğini dile getirdi.
Koronavirüs vakalarında hızlı bir artışın görülmesinin ardından bütün Türkiye’de artış olan illerde olduğu gibi ilçemizde de olağan üstü tedbirler alınıyor.

İlçemizde de günlük vaka sayısının 50’nin üzerine çıkması sıkı tedbirlerin yanı sıra denetimlerde sıklaştı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda ilçemizde de Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yahya Salih Yahya Koca, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı başta olmak üzere tüm Kaymakamlık personeli ve Belediye zabıta ekibi denetim için sahaya indi.

Filyasyon koordinasyon ekibi de koronavirüse yakalanan vatandaşların doğru bilgi vermesinin çok önem arz ettiğini bildirerek yanlış bilgi verenlerin salgının daha fazla yayılmasına yol açtığını belirterek doğru bilgi vermenin yasal bir zorunluluk olduğunu da hatırlattılar.

Ülkemizde virüsün atak yapmasıyla ağır yaptırımların geldiğini hatırlatan ilçemiz yetkilileri bundan böyle kurallara uymayanları koronavirüs konusundaki yasaları çiğneyenlerin affedilmeyeceğini belirttiler.

Seydişehir’de de bu son İç İşleri Bakanlığının son genelgesinden sonra Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yahya Salih Koca, tüm Kaymakamlık personeli Ve tüm Belediye zabıta ekibi iş yerleri, fabrikalar, cadde ve sokaklarda denetimlerini sıklaştırdılar.

Gece 22:00 den sonra kapalı bulunması gereken yerlerin kurallara uyup uymadıklarını da kontrol eden Pandemi Kurallarını Takip Ekibi yirmi dört saat çalışmalarını sürdürüyor.

Pandemi Kontrol Takip Ekibi de son zamanda yayınlanan “Temaslıların doğru bildirilmemesi” konulu genelgeye dikkat çekerek, salgına yakalananların temaslılarına ilişkin olarak bazı bilgileri eksik bildirmesi bazı durumlarda ise gerçekte temaslı olmayan kişilerin temaslı kişiler olarak bildirdiklerinde bu tür eksik veya yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlara ilişkin olarak İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca karar alınarak Türk Ceza Kanununun 206 ncı maddesi gereğince işlem tahsis edileceğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.