TOL KÖYÜ YILDIZ'IN BAŞARILI OLMASINI BEKLİYOR (Videolu)

İkinci ürününü bu yıl alan evinin önünde kurduğu küçük bir yağ arıtma ünitesi ile yetiştirdiği lavanta çiçeklerinden yağ ve lavanta suyu elde etmeye başlayan Hüseyin Yıldız, eğer başarılı olursa bütün köy lavanta ekmeye başlayacak. Tol köyü arazisinin lavanta ekmek için elverişli olduğunu para kazanmaktan öte burada köylümüze örnek bir iş yaparak işsiz gençlerimize iş aş sağlamak olduğunu söyleyen Yıldız: “4 yıl önce ayrı ayrı kıraç bölgede bulunan 70 bin metre kare arazime lavanta ektim. Geçen yılda ilk ürünümüzü aldım. Bu yılda ikincisini kaldırdım. Evimin önünde kurduğum küçük bir tesisle lavanta yağı ve suyunu elde ettim. Bu yıl ektiğimin %25 ini ürüne dönüştürdüm. 4 yıl sonra %100 ulaşacağım.” dedi Köyde konuştuğumuz vatandaşlar ise: “Şuanda hayvancılık yapıyoruz ekiyoruz dikiyoruz ama para kazanamıyoruz. Gübre ve girdi fiyatları fazlalaştı. Hüseyin Yıldız başarılı olursa birçoğumuz lavanta ekmeye başlayacağız. Çünkü lavanta susuz ve kıraç bölgede yetişen pazar sorunu olmayan bir bitki. Köyümüz de lavanta ekmeye son derece elverişli.” dediler. Kurduğu bu ufak tesisi de büyütmek istiyorum ama devletten istediğim desteği alamadım. Kendi imkanlarımla zor oluyor. İstediğim desteği alırsam hayallerim gerçek olacak diyen Hüseyin Yıldız, “Şuanda lavanta yağının litresini 1750-2000 TL den satıyoruz. Aynı zamanda lavanta suyu da elde ediyorum. Şuanda Pazar sorunu da görünmüyor. Lavantayı ekip dikmekteki tek amacım para kazanmaktan öte köylünün önünü açmak ve onları cesaretlendirerek örnek olmak. Şuanda köyden birkaç arkadaş ufak çapta lavanta ekiyor. İnşallah işler planladığım gibi gider başarılı olursam lavanta ekenlerin sayısı da hızla büyüyecek. Böylece turizm açısından da köyümüz lavanta köyü olarak anılmış olacak.” şeklinde konuştu.
Ekleme Tarihi: 22.08.2022 - 11:08

TOL KÖYÜ YILDIZ'IN BAŞARILI OLMASINI BEKLİYOR (Videolu)

Bütün Tol köyü 4 yıl önce tarlasında 70 bin metrekare alana lavanta eken Hüseyin Yıldız’ın başarılı olmasını bekliyor.

İkinci ürününü bu yıl alan evinin önünde kurduğu küçük bir yağ arıtma ünitesi ile yetiştirdiği lavanta çiçeklerinden yağ ve lavanta suyu elde etmeye başlayan Hüseyin Yıldız, eğer başarılı olursa bütün köy lavanta ekmeye başlayacak.

Tol köyü arazisinin lavanta ekmek için elverişli olduğunu para kazanmaktan öte burada köylümüze örnek bir iş yaparak işsiz gençlerimize iş aş sağlamak olduğunu söyleyen Yıldız: “4 yıl önce ayrı ayrı kıraç bölgede bulunan 70 bin metre kare arazime lavanta ektim. Geçen yılda ilk ürünümüzü aldım. Bu yılda ikincisini kaldırdım. Evimin önünde kurduğum küçük bir tesisle lavanta yağı ve suyunu elde ettim. Bu yıl ektiğimin %25 ini ürüne dönüştürdüm. 4 yıl sonra %100 ulaşacağım.” dedi

Köyde konuştuğumuz vatandaşlar ise: “Şuanda hayvancılık yapıyoruz ekiyoruz dikiyoruz ama para kazanamıyoruz. Gübre ve girdi fiyatları fazlalaştı. Hüseyin Yıldız başarılı olursa birçoğumuz lavanta ekmeye başlayacağız. Çünkü lavanta susuz ve kıraç bölgede yetişen pazar sorunu olmayan bir bitki. Köyümüz de lavanta ekmeye son derece elverişli.” dediler.

Kurduğu bu ufak tesisi de büyütmek istiyorum ama devletten istediğim desteği alamadım. Kendi imkanlarımla zor oluyor. İstediğim desteği alırsam hayallerim gerçek olacak diyen Hüseyin Yıldız, “Şuanda lavanta yağının litresini 1750-2000 TL den satıyoruz. Aynı zamanda lavanta suyu da elde ediyorum. Şuanda Pazar sorunu da görünmüyor. Lavantayı ekip dikmekteki tek amacım para kazanmaktan öte köylünün önünü açmak ve onları cesaretlendirerek örnek olmak. Şuanda köyden birkaç arkadaş ufak çapta lavanta ekiyor. İnşallah işler planladığım gibi gider başarılı olursam lavanta ekenlerin sayısı da hızla büyüyecek. Böylece turizm açısından da köyümüz lavanta köyü olarak anılmış olacak.” şeklinde konuştu.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.