YAPILANDIRMAYA 2 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2014 - 01:17, Güncelleme: 11.12.2014 - 01:17
 

YAPILANDIRMAYA 2 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Seydişehir Vergi Dairesine yapılandırmanın başladığı tarihten bugüne kadar 2 bin civarında vatandaşın başvurduğu öğrenilirken başvuru süresinin uzatılmasından dolayı ilk taksit ödemelerinin de 31/01/2015 yapılacağı diğer taksitlerin ödeme sürelerinde ise değişiklik olmadığı öğrenildi.

Vergi Borçlarının taksitlendirilerek ödenebilmesine imkân tanıyan 6552 sayılı Kanunun başvuru süresi bir ay daha uzatılarak bu konuda halkın hak kaybına uğramamaları için Vergi Daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresinden detaylı bilgi alınabileceği belirtildi. Seydişehir Vergi Dairesine yapılandırmanın başladığı tarihten bugüne kadar 2 bin civarında vatandaşın başvurduğu öğrenilirken başvuru süresinin uzatılmasından dolayı ilk taksit ödemelerinin de 31/01/2015 yapılacağı diğer taksitlerin ödeme sürelerinde  ise değişiklik olmadığı öğrenildi. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Seydişehir Vergi Dairesi Müdürü Fatih Polat: “Vatandaşlarımızın borçlarını ödeme noktasında kolaylık sağlayan 6552 sayılı Kanun gereğince çeşitli vergi borçları yeniden yapılandırılarak 6,9,12 ve 18 taksitte ödeme kolaylığı sağlanıyor. Yasada son yapılan düzenleme ile yapılandırma süresi bir ay daha uzatıldı. Vatandaşlarımız bu ayın sonuna kadar yapılandırma işlemlerini yapabilirler. Ödemelerde bir ay geç başlatılarak  ilk taksitler 2015 yılı Ocak ayının sonunda tahsil edilecek. Diğer taksitler ise hiçbir değişiklik olmadan yapılandırmada belirtilen sürelerde gerçekleşecek.” Dedi. Borçları yapılandırma aşamasında taksitlendirme oranları hakkında da bilgi veren Müdür Polat: ”6552 kanun yürürlüğe girdiği günden bugüne Seydişehir Vergi Dairemize 2 bin civarında yapılandırma başvurusu yapıldı. Bu başvurular bu ayın sonuna kadar devam edecek. Bizler hem vatandaşı  bilgilendiriyoruz hem de isteği taksitte borç yapılandırması yaparak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kanun çerçevesinde taksit sürelerine göre; 6 Taksit İçin (1,05), 9 Taksit İçin (1,07), 12 Taksit İçin (1,10) ve 18 Taksit İçin  (1,15) kat sayıları uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız daha detaylı bilgiyi Vergi Daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresinden alabilecekler.” Şeklinde konuştu.
Seydişehir Vergi Dairesine yapılandırmanın başladığı tarihten bugüne kadar 2 bin civarında vatandaşın başvurduğu öğrenilirken başvuru süresinin uzatılmasından dolayı ilk taksit ödemelerinin de 31/01/2015 yapılacağı diğer taksitlerin ödeme sürelerinde ise değişiklik olmadığı öğrenildi.

Vergi Borçlarının taksitlendirilerek ödenebilmesine imkân tanıyan 6552 sayılı Kanunun başvuru süresi bir ay daha uzatılarak bu konuda halkın hak kaybına uğramamaları için Vergi Daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresinden detaylı bilgi alınabileceği belirtildi.

Seydişehir Vergi Dairesine yapılandırmanın başladığı tarihten bugüne kadar 2 bin civarında vatandaşın başvurduğu öğrenilirken başvuru süresinin uzatılmasından dolayı ilk taksit ödemelerinin de 31/01/2015 yapılacağı diğer taksitlerin ödeme sürelerinde  ise değişiklik olmadığı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Seydişehir Vergi Dairesi Müdürü Fatih Polat:

“Vatandaşlarımızın borçlarını ödeme noktasında kolaylık sağlayan 6552 sayılı Kanun gereğince çeşitli vergi borçları yeniden yapılandırılarak 6,9,12 ve 18 taksitte ödeme kolaylığı sağlanıyor. Yasada son yapılan düzenleme ile yapılandırma süresi bir ay daha uzatıldı. Vatandaşlarımız bu ayın sonuna kadar yapılandırma işlemlerini yapabilirler. Ödemelerde bir ay geç başlatılarak  ilk taksitler 2015 yılı Ocak ayının sonunda tahsil edilecek. Diğer taksitler ise hiçbir değişiklik olmadan yapılandırmada belirtilen sürelerde gerçekleşecek.” Dedi.

Borçları yapılandırma aşamasında taksitlendirme oranları hakkında da bilgi veren Müdür Polat: ”6552 kanun yürürlüğe girdiği günden bugüne Seydişehir Vergi Dairemize 2 bin civarında yapılandırma başvurusu yapıldı. Bu başvurular bu ayın sonuna kadar devam edecek. Bizler hem vatandaşı  bilgilendiriyoruz hem de isteği taksitte borç yapılandırması yaparak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kanun çerçevesinde taksit sürelerine göre; 6 Taksit İçin (1,05), 9 Taksit İçin (1,07), 12 Taksit İçin (1,10) ve 18 Taksit İçin  (1,15) kat sayıları uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız daha detaylı bilgiyi Vergi Daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresinden alabilecekler.” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.