'YAYALARA ÖNCELİK VERİN' UYGULAMASI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.02.2019 - 01:02, Güncelleme: 06.02.2019 - 01:02
 

'YAYALARA ÖNCELİK VERİN' UYGULAMASI

Seydişehir Kaymakamı Ve İlçe Emniyet Müdürü Trafik “Yaya Öncelikli Trafik” uygulamasına katıldı.

İlçemizde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığının “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla Yayaya Öncelikli Trafik uygulaması yapıldı. Seydişehir Atatürk Caddesi Merkez İlkokulu önünde ve okullar bölgesinde bulunan ışıksız yaya geçidinde eş zamanlı olarak İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Salih Yahya Koca, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımıyla farkındalık uygulaması yapıldı. Uygulamaya katılan İlçe Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve Sivil Toplum örgütleri bizzat katılarak sürücülere uygulama ile ilgili uyarıda bulundular. 2918 sayılı Karayolları Tarik Kanunun 74.maddesine göre ‘Sürücülerin trafik işaretleri bulanmayan kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak varsa buradan geçen yayalara öncelik vermeleri” konusundaki kanunu hatırlatıp, uymayanlara 488 TL para cezası uygulanacağını belirttiler. İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan: "Trafik ışıklarının polisinin olmadığı yerde yayalara öncelik verilmesi gerektiği, Sürücülerde öncelik bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığının “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”  uygulamasının yapıyoruz. Atatürk Caddesinden geçen araçları durdurarak sürücülere yeni uygulama hakkında bilgi vererek Trafik ışıklarının olmadığı okul önlerinde ve kavşaklardaki yaya geçitlerinde kurallara uymayan sürücülerin cezasının çok ağır olduğunu ve sürülerin Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uyması hususunda uyardı.
Seydişehir Kaymakamı Ve İlçe Emniyet Müdürü Trafik “Yaya Öncelikli Trafik” uygulamasına katıldı.

İlçemizde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığının “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla Yayaya Öncelikli Trafik uygulaması yapıldı.

Seydişehir Atatürk Caddesi Merkez İlkokulu önünde ve okullar bölgesinde bulunan ışıksız yaya geçidinde eş zamanlı olarak İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Salih Yahya Koca, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımıyla farkındalık uygulaması yapıldı.

Uygulamaya katılan İlçe Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve Sivil Toplum örgütleri bizzat katılarak sürücülere uygulama ile ilgili uyarıda bulundular.

2918 sayılı Karayolları Tarik Kanunun 74.maddesine göre ‘Sürücülerin trafik işaretleri bulanmayan kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak varsa buradan geçen yayalara öncelik vermeleri” konusundaki kanunu hatırlatıp, uymayanlara 488 TL para cezası uygulanacağını belirttiler. İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan:

"Trafik ışıklarının polisinin olmadığı yerde yayalara öncelik verilmesi gerektiği, Sürücülerde öncelik bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığının “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”  uygulamasının yapıyoruz. Atatürk Caddesinden geçen araçları durdurarak sürücülere yeni uygulama hakkında bilgi vererek Trafik ışıklarının olmadığı okul önlerinde ve kavşaklardaki yaya geçitlerinde kurallara uymayan sürücülerin cezasının çok ağır olduğunu ve sürülerin Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uyması hususunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.