YAYLA TURİZMİNE ZİRVE PROJE?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2014 - 06:50, Güncelleme: 11.07.2014 - 06:50
 

YAYLA TURİZMİNE ZİRVE PROJE?

İlçemize ikinci mesire alanı kazandırılması için yapılan çalışmalarda somut adım atıldı.

İlçemize ikinci mesire alanı kazandırılması için yapılan çalışmalarda somut adım atıldı. Ağaçtepe Mevkii’nde büyük bir alana kurulacak yeni mesirelik yeri halkın kullanımı yanı sıra sosyal tesisler ile ilçe dışından gelen tatilcilere  de hizmet verecek. İlçe Kaymakamlığının bilgisi dahilinde Orman Bölge Şefliği’nin beraber hazırladığı yeni mesire alanı projenin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından imzalanarak yürürlüğe girdiği öğrenildi. Banglo evlerin bulunduğu, yürüyüş yolları, kayak pisti gibi yaşam alanlarının yer aldığı  ve diğer sosyal tesislerin de yer alacağı proje hayata geçtiği zaman yaz ve kış aylarında yüksek ve dağlık alanlarda tatil yapmayı tercih edenlerin günübirlik ve uzun süre kalabileceği dağ turizmine yönelik bir mesire alanı olacak. Seydişehir’in en önemli mesirelik alan projesi, etüt çalışmalarından sonra önümüzdeki yılda ihale aşamasına gelebileceği, yayla turizmi açısından da örnek bir proje olacağı belirtiliyor.
İlçemize ikinci mesire alanı kazandırılması için yapılan çalışmalarda somut adım atıldı.

İlçemize ikinci mesire alanı kazandırılması için yapılan çalışmalarda somut adım atıldı.

Ağaçtepe Mevkii’nde büyük bir alana kurulacak yeni mesirelik yeri halkın kullanımı yanı sıra sosyal tesisler ile ilçe dışından gelen tatilcilere  de hizmet verecek.

İlçe Kaymakamlığının bilgisi dahilinde Orman Bölge Şefliği’nin beraber hazırladığı yeni mesire alanı projenin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından imzalanarak yürürlüğe girdiği öğrenildi.

Banglo evlerin bulunduğu, yürüyüş yolları, kayak pisti gibi yaşam alanlarının yer aldığı  ve diğer sosyal tesislerin de yer alacağı proje hayata geçtiği zaman yaz ve kış aylarında yüksek ve dağlık alanlarda tatil yapmayı tercih edenlerin günübirlik ve uzun süre kalabileceği dağ turizmine yönelik bir mesire alanı olacak.

Seydişehir’in en önemli mesirelik alan projesi, etüt çalışmalarından sonra önümüzdeki yılda ihale aşamasına gelebileceği, yayla turizmi açısından da örnek bir proje olacağı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.