ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

AĞLAMAYAN ÇOCUĞA MEME VERMEZLER…

Seydişehir’in kalkınması ve eski üretken halini alması için Üniversite, Termal ve Organize Sanayi’nin önemini her vesileyle köşe yazılarımızda vurgulamaya çalıştık. Organize Sanayi ve Termal’de son yıllarda ki gelişmeleri gördükçe Seydişehir adına sevincimiz artıyor.  Ama Meslek Yüksekolulu ve Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nde istenilen öğrenci artışı olmayışı ve bölümlerin açılışının Termal ve Organize Sanayi’de ki gelişmeyi gösterememesinin sebeplerini araştırdık. Şu anda bilindiği üzere Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nde Makine bölümünde 700’e yakın öğrenci bulunuyor.  Meslek Yüksekokulu’nda ise 1700-2000 arası öğrenci ve 7 bölüm var. Açık durumda bulunan Maden ve Metalurji Malzeme bölümlerinin açılması ise Türkiye’nin üniversite kontenjanı bakımından ve öğrenciler tarafından tercih edilmediği için faaliyete geçmesinin pek verimli görülmüyor. Diğer açık durumda ki Bilgisayar Mühendisliği’ne bu sene öğrenci alınacak.  Bu güzel bir gelişme… Elektrik ve Elektronik bölümünün ise öğretim üyesi eksiğinden dolayı bu yıl öğrenci alması zor görünüyor.  Tabi bir de hayırsever iş adamı Ali Akkanat’ın binasını yapacağı Sağlık Bilimleri Fakültesi şu anda ilçemizde açık durumda. İnşallah bu yıl öğrenci alır. Bu müjdenin somutlaşması için tercih kılavuzunu beklemek lazım.  Bu tablo bizce yeterli değil… Fakültemizin yetkilileri ve öğretim üyeleri ile konuştuğumuz zaman esas çarenin ilçeye bir üniversite açılması olduğunu söylüyorlar.  Evet…  İlçemize üniversite kurulması yeni bir söylemde değil. Selçuk Üniversitesi Rektörü iken Seydişehir heyeti olarak Prof. Dr. Süleyman Okutan’ı makamında ziyaret ederek ilçemizin üniversite talebini ilettiğimizde Sayın Okutan, taa o yıllarda bize tüyoyu vermişti.  “Kusura bakmayın, Ereğli’de çok istiyor. Konya ilçelerine bir üniversite yapılacaksa bir tanesine yapılır. O da Ereğli olur. Beyşehir ile Seydişehir ortak hareket ederek bir üniversite kurulmasını isterse, o zaman sizin bölgenize üniversite kurulmasının olasılığı daha fazla olur” demişti.  Artık üniversitelerin bölündüğü ve çok sayıda üniversitenin kurulduğu bu dönemde, Seydişehir’in üniversite için çırpınmasının tam zamanı.  Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in böyle bir üniversitenin kurulmasına sıcak yaklaştığını da biliyoruz.  Üniversite’nin açılmasına bir de bölgesel bakarsak olabilirliği çok fazla.  Evet… Ağlamayan çocuğa meme vermezler.  Bu konuda ilk adım Sanayi ve Ticaret Odası ile MÜSİAD’dan geldi. İki önemli meslek kuruluşu da bir ağızdan “Üniversite istiyoruz” dediler.  Bakalım bu konuda üniversite yetkilileri, siyasiler, Seydişehir, Beyşehir ve bölge halkı ne diyecek…  Merakla takip edeceğiz…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

AĞLAMAYAN ÇOCUĞA MEME VERMEZLER…

Seydişehir’in kalkınması ve eski üretken halini alması için Üniversite, Termal ve Organize Sanayi’nin önemini her vesileyle köşe yazılarımızda vurgulamaya çalıştık.

Organize Sanayi ve Termal’de son yıllarda ki gelişmeleri gördükçe Seydişehir adına sevincimiz artıyor. 

Ama Meslek Yüksekolulu ve Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nde istenilen öğrenci artışı olmayışı ve bölümlerin açılışının Termal ve Organize Sanayi’de ki gelişmeyi gösterememesinin sebeplerini araştırdık.

Şu anda bilindiği üzere Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nde Makine bölümünde 700’e yakın öğrenci bulunuyor. 

Meslek Yüksekokulu’nda ise 1700-2000 arası öğrenci ve 7 bölüm var.

Açık durumda bulunan Maden ve Metalurji Malzeme bölümlerinin açılması ise Türkiye’nin üniversite kontenjanı bakımından ve öğrenciler tarafından tercih edilmediği için faaliyete geçmesinin pek verimli görülmüyor. Diğer açık durumda ki Bilgisayar Mühendisliği’ne bu sene öğrenci alınacak. 

Bu güzel bir gelişme… Elektrik ve Elektronik bölümünün ise öğretim üyesi eksiğinden dolayı bu yıl öğrenci alması zor görünüyor. 

Tabi bir de hayırsever iş adamı Ali Akkanat’ın binasını yapacağı Sağlık Bilimleri Fakültesi şu anda ilçemizde açık durumda. İnşallah bu yıl öğrenci alır. Bu müjdenin somutlaşması için tercih kılavuzunu beklemek lazım. 

Bu tablo bizce yeterli değil…

Fakültemizin yetkilileri ve öğretim üyeleri ile konuştuğumuz zaman esas çarenin ilçeye bir üniversite açılması olduğunu söylüyorlar. 

Evet… 

İlçemize üniversite kurulması yeni bir söylemde değil. Selçuk Üniversitesi Rektörü iken Seydişehir heyeti olarak Prof. Dr. Süleyman Okutan’ı makamında ziyaret ederek ilçemizin üniversite talebini ilettiğimizde Sayın Okutan, taa o yıllarda bize tüyoyu vermişti. 

“Kusura bakmayın, Ereğli’de çok istiyor. Konya ilçelerine bir üniversite yapılacaksa bir tanesine yapılır. O da Ereğli olur. Beyşehir ile Seydişehir ortak hareket ederek bir üniversite kurulmasını isterse, o zaman sizin bölgenize üniversite kurulmasının olasılığı daha fazla olur” demişti. 

Artık üniversitelerin bölündüğü ve çok sayıda üniversitenin kurulduğu bu dönemde, Seydişehir’in üniversite için çırpınmasının tam zamanı. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in böyle bir üniversitenin kurulmasına sıcak yaklaştığını da biliyoruz. 

Üniversite’nin açılmasına bir de bölgesel bakarsak olabilirliği çok fazla. 

Evet… Ağlamayan çocuğa meme vermezler. 

Bu konuda ilk adım Sanayi ve Ticaret Odası ile MÜSİAD’dan geldi. İki önemli meslek kuruluşu da bir ağızdan “Üniversite istiyoruz” dediler. 

Bakalım bu konuda üniversite yetkilileri, siyasiler, Seydişehir, Beyşehir ve bölge halkı ne diyecek… 

Merakla takip edeceğiz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.