ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ALEVİMİZDEN PİLAVIMIZI GÖRDÜĞÜMÜZ YOK...

Yaşantımız yaklaşık iki aydır adeta referanduma kilitlendi... Gündemin bir numaralı konusu referandum... Böyle olunca da diğer gelişmeler hep arka planda kaldı... Hatta unutuldu... Referandum, sonuçları itibari ile de 16 Nisan sonrası gündem teşkil edecek gibi... Evet de çıksa, Hayır da çıksa milletimiz için hayırlara vesile olsun inşallah... Çoğumuz farkında değiliz ama bu süreç içerisinde farkında olmadan ilçemizi ilgilendiren güzel gelişmelerde oldu. Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Kamu Sanayi İşbirliği Çalıştay’ı bunlardan biriydi. Çalıştaya önemli bir katkı sağlayacak olan InnoPark ise sanayicilerimizin yeni teknolojiye dönüştürülmesi ve üretimle büyümesine önemli katkı sağlayan bir kuruluş. Diğer bir önemsediğim gelişme ise yarım asırdan fazla ilçemize hizmet vermiş tarihi cezaevinin yıkılıp yerine otopark yapılması. Yıllarca ilçemize otopark yapılacak diye bekledik durduk önemli ihtiyaç olmasına rağmen kullanılabilir bir otoparkımız olmadı. Şimdi ise belediye eski cezaevini yıktı ve yerine otopark çalışmasına başladı. Bu durum sembolik gibi de görünse ilk olduğu için bu çalışmayı önemsiyorum. Sağlık bilimler fakültesini YÖK’ten onay alınarak Milli Eğitim Bakanlığına sunulması da bu yoğun süreçte gözümüzden kaçan ama ilçemiz için son derece güzel bir gelişme... Zira mezunlarının kolay iş bulması hasebi ile tercih edilen fakülteler olarak bir çok açıdan Üniversite, fakülte ve Seydişehir’e önemli katkı sağlayacak... Bunlardan bir tanesi mevcut olan Mühendislik Fakültesi diğeri ise Sağlık Bilimleri Fakültesi. Ekim ayında temeli atılan Alacabel tünelinden sonra Seydişehir-Antalya yolunun Seydişehir kısmında kalan bölümünde uluslar arası standartta birinci sınıf yol niteliği için tek bir eksiği kalıyordu. Susuz tüneli diye de bilinen Tınaztepe tünelinin yapılmasıydı. Bu konu ile ilgili müjdeli haberde Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Sayın Harun Tüfekci’den geldi. 11 km’lik tünelin ihale aşaması geldiği haberi ise sevindirici idi. 16 Nisan’dan sonra gözlerimiz hep bu sevindirici haberlerin üzerinde olacak. Yani, 17 Nisan sabahı yeni bir başlangıç ve güzel bir bahar gününe yeni umutlarımızla hayata yeniden başlayacağız. Süleymaniyeliler’den selam var! Bu konuyu başka bir köşe yazımda ele almayı düşünüyordum ama ricaları karşılıksız kalmasın diye kısaca değinmek istedim. İstanbul’da ki Süleymaniyeliler yavaş yavaş gelmeye başladıklarını, çok sevdikleri Seydişehir’e kısa yoldan ulaşmanın güzergahı olan Madenli-Süleymaniye yolunun bozuk olduğundan biran evvel düzeltilmesini istiyorlar. Süleymaniyelilerin bu selam ve istekleri üzerimde kalmasın. Yetkililere duyurulur…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ALEVİMİZDEN PİLAVIMIZI GÖRDÜĞÜMÜZ YOK...

Yaşantımız yaklaşık iki aydır adeta referanduma kilitlendi... Gündemin bir numaralı konusu referandum... Böyle olunca da diğer gelişmeler hep arka planda kaldı... Hatta unutuldu...

Referandum, sonuçları itibari ile de 16 Nisan sonrası gündem teşkil edecek gibi... Evet de çıksa, Hayır da çıksa milletimiz için hayırlara vesile olsun inşallah...

Çoğumuz farkında değiliz ama bu süreç içerisinde farkında olmadan ilçemizi ilgilendiren güzel gelişmelerde oldu. Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Kamu Sanayi İşbirliği Çalıştay’ı bunlardan biriydi.

Çalıştaya önemli bir katkı sağlayacak olan InnoPark ise sanayicilerimizin yeni teknolojiye dönüştürülmesi ve üretimle büyümesine önemli katkı sağlayan bir kuruluş.

Diğer bir önemsediğim gelişme ise yarım asırdan fazla ilçemize hizmet vermiş tarihi cezaevinin yıkılıp yerine otopark yapılması. Yıllarca ilçemize otopark yapılacak diye bekledik durduk önemli ihtiyaç olmasına rağmen kullanılabilir bir otoparkımız olmadı. Şimdi ise belediye eski cezaevini yıktı ve yerine otopark çalışmasına başladı. Bu durum sembolik gibi de görünse ilk olduğu için bu çalışmayı önemsiyorum.

Sağlık bilimler fakültesini YÖK’ten onay alınarak Milli Eğitim Bakanlığına sunulması da bu yoğun süreçte gözümüzden kaçan ama ilçemiz için son derece güzel bir gelişme... Zira mezunlarının kolay iş bulması hasebi ile tercih edilen fakülteler olarak bir çok açıdan Üniversite, fakülte ve Seydişehir’e önemli katkı sağlayacak... Bunlardan bir tanesi mevcut olan Mühendislik Fakültesi diğeri ise Sağlık Bilimleri Fakültesi.

Ekim ayında temeli atılan Alacabel tünelinden sonra Seydişehir-Antalya yolunun Seydişehir kısmında kalan bölümünde uluslar arası standartta birinci sınıf yol niteliği için tek bir eksiği kalıyordu. Susuz tüneli diye de bilinen Tınaztepe tünelinin yapılmasıydı. Bu konu ile ilgili müjdeli haberde Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Sayın Harun Tüfekci’den geldi. 11 km’lik tünelin ihale aşaması geldiği haberi ise sevindirici idi. 16 Nisan’dan sonra gözlerimiz hep bu sevindirici haberlerin üzerinde olacak.

Yani, 17 Nisan sabahı yeni bir başlangıç ve güzel bir bahar gününe yeni umutlarımızla hayata yeniden başlayacağız.

Süleymaniyeliler’den selam var!

Bu konuyu başka bir köşe yazımda ele almayı düşünüyordum ama ricaları karşılıksız kalmasın diye kısaca değinmek istedim.

İstanbul’da ki Süleymaniyeliler yavaş yavaş gelmeye başladıklarını, çok sevdikleri Seydişehir’e kısa yoldan ulaşmanın güzergahı olan Madenli-Süleymaniye yolunun bozuk olduğundan biran evvel düzeltilmesini istiyorlar.

Süleymaniyelilerin bu selam ve istekleri üzerimde kalmasın.

Yetkililere duyurulur…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.