ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ANALIM AMA HEP BİRLİKTE ANALIM !

Seyit Harun Veli Hazretlerini 4.kez andık. Bu yıl anma programı diğer yıllardan farklı olarak kapalı spor salonunda gerçekleşti. Müftülük ağırlıklı hazırlanan program eksiklikleri ile beraber güzel oldu. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzde ki yıllarda daha güzel olması için düşüncelerimi aktarmada fayda gördüm. Bir kere Seyit Harun Veli anma programları istediğimiz amaca ulaşması için herkesin sahiplenmesi gerekir. Bu programları yaparken farkındalık yaratmak için öz kaynaklarımızı olabildiğince değerlendirmeliyiz. Öyle görülüyor ki bu program sadece Müftülüğün kucağına itilmiş.  Müftülüğün elinden geleni yapmasına rağmen maalesef şu haliyle etkinlik her kesime yayılmaktan öte biraz daraltılmış gibi görülüyor. Çünkü bu tür anma programlarda katılımın geniş olması için herkes kendisinin görmek istediği bir şeyi bekler. Onun için insanlarımızı gönüllendirme önemlidir. Ayrıca bu tür programlarda birlik içinde beraber olmalıyız. STK örgütleri, siyasi partiler, vakıf ve dernekler ellerini taşın altına koymalı ki her kesime hitap edilebilmeli. Bu anma programına Seyit Harun Veli Hz. ile ilgili çalışma yapan Seydişehir ve Seydişehir dışında ki tüm akademisyenler davet edilmeli, yazar ve edebiyatçılarda unutulmamalı… Bu programa ağırlık kazandıran Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin hocanın katılması gibi,  ilçemizden yetişen bilim adamlarının, belirli bir yere gelmiş siyasilerin ve iş adamlarımızın davet edilerek katılımın sağlanması ile dikkatleri Seydişehir’e çekmek mümkün. İnşallah bir daha ki Seyit Harun Veli’yi anma programları hem katılım yönünden hem de içerik yönünden daha zengin olur temennisiyle…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ANALIM AMA HEP BİRLİKTE ANALIM !

Seyit Harun Veli Hazretlerini 4.kez andık.

Bu yıl anma programı diğer yıllardan farklı olarak kapalı spor salonunda gerçekleşti.

Müftülük ağırlıklı hazırlanan program eksiklikleri ile beraber güzel oldu. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum.

Önümüzde ki yıllarda daha güzel olması için düşüncelerimi aktarmada fayda gördüm.

Bir kere Seyit Harun Veli anma programları istediğimiz amaca ulaşması için herkesin sahiplenmesi gerekir. Bu programları yaparken farkındalık yaratmak için öz kaynaklarımızı olabildiğince değerlendirmeliyiz. Öyle görülüyor ki bu program sadece Müftülüğün kucağına itilmiş.  Müftülüğün elinden geleni yapmasına rağmen maalesef şu haliyle etkinlik her kesime yayılmaktan öte biraz daraltılmış gibi görülüyor.

Çünkü bu tür anma programlarda katılımın geniş olması için herkes kendisinin görmek istediği bir şeyi bekler. Onun için insanlarımızı gönüllendirme önemlidir.

Ayrıca bu tür programlarda birlik içinde beraber olmalıyız.

STK örgütleri, siyasi partiler, vakıf ve dernekler ellerini taşın altına koymalı ki her kesime hitap edilebilmeli.

Bu anma programına Seyit Harun Veli Hz. ile ilgili çalışma yapan Seydişehir ve Seydişehir dışında ki tüm akademisyenler davet edilmeli, yazar ve edebiyatçılarda unutulmamalı…

Bu programa ağırlık kazandıran Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin hocanın katılması gibi,  ilçemizden yetişen bilim adamlarının, belirli bir yere gelmiş siyasilerin ve iş adamlarımızın davet edilerek katılımın sağlanması ile dikkatleri Seydişehir’e çekmek mümkün.

İnşallah bir daha ki Seyit Harun Veli’yi anma programları hem katılım yönünden hem de içerik yönünden daha zengin olur temennisiyle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.